Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Theresa May tarvitsee lisää aikaa brexit-neuvotteluihin – "Meidän kaikkien täytyy nyt pitää hermomme kurissa"

Britannian pääministeri Theresa May sanoi tiistaina maan parlamentissa, että hän uskoo saavuttavansa brexit-sopimuksen, jota parlamentti voi tukea.

May esikuntineen käy yhä neuvotteluja EU:n kanssa.

– Neuvottelut ovat nyt kriittisessä vaiheessa. Meidän kaikkien täytyy nyt pitää hermomme kurissa, jotta saamme tehtyä muutokset, joita alahuone vaatii, ja lähdettyä EU:sta ajallaan, May sanoi parlamentissa Reutersin mukaan.

– Me tarvitsemme nyt aikaa, jotta saamme kaiken valmiiksi.

Britannian on määrä erota EU:sta 29. maaliskuuta.

Jos sopimusta ei saada aikaan 26. helmikuuta mennessä, parlamentti saa eteensä ei-sitovia äänestyksiä brexit-vaihtoehdoista seuraavana päivänä. Asiasta uutisoi BBC.

Viimeinen parlamentin äänestys siitä, eroaako Britannia todellakin EU:sta 29. maaliskuuta, voidaan pitää vasta maaliskuussa.

May ilmoitti, että hän haluaa kaikkien puolueiden edustajat tukemaan brexit-sopimusta, jonka hän aikoo saada vielä aikaan. Britanniassa täytyy vielä säätää lakeja brexitin valmistelemiseksi.

Britannian parlamentti torjui Mayn neuvotteleman erosopimuksen viime kuussa. Erityisesti hankausta aiheutti niin sanottu backstop-järjestely, joka estäisi rajamuodollisuudet Pohjois-Irlannin ja Irlannin rajalla.

Parlamentti lähetti Mayn takaisin neuvotteluihin EU:n kanssa, jotta backstopia voitaisiin muuttaa.

EU on sanonut, että se ei neuvottele erosopimusta uudelleen. EU on tosin ollut valmis muuttamaan poliittista julkilausumaa, joka määrittelee EU:n ja Britannian tulevan suhteen.

May kertoi hallitukselleen aiemmin tiistaina, että muokattua erosopimusta ei vielä tällä viikolla viedä parlamentin äänestettäväksi, koska neuvottelut vaativat vielä lisää aikaa.