Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laura Huhtasaari lähtee EU-vaaliehdokkaaksi - perussuomalaisilta nuorekas lista ulos, dinosaurus-ryhmä puuttuu

Perussuomalaisten tavoitteena on vähintään kaksi läpimenijää.

Perussuomalaiset julkaisi torstaina listansa eurovaaleihin. Heillä on täysi 20 ehdokkaan lista. Listalta pomppasi heti silmille yllätys. Puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on mukana. Hän uusi valtakirjansa myös eduskuntaan sunnuntaina muhkealla potilla. Porilainen 40-vuotias Huhtasaari keräsi Satakunnan vaalipiiristä 12 986 äänen saaliin. Hänen osuutensa vaalipiirin kaikista hyväksytyistä äänistä on peräti 10,4 prosenttia. Listalta löytyy myös kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Tunnettuja nimiä ovat myös Sebastian Tynkkynen ja nykyinen europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner. Eduskuntaan uusina valitut Minna Reijonen ja Veikko Vallin löytyvät myös ehdokaslistoilta. – Jokaisella puolueella pitää olla oma dosentti. Meilläkin on sellainen ja hän on tutkija Arto Luukkanen , puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi.

Hän korosti, että lista on hyvin nuorekas. Keski-ikä on reippaat 46 vuotta. – Dinosaurusluokkaa ei ole mukana lainkaan.

Puoluesihteerin mukaan olisi ollut hyvä, jos eduskunta- ja eurovaalit olisi pidetty samaan aikaan. Näin olisi saatu äänestysaktiivisuutta nousemaan. Äänestysprosentti on eurovaaleissa yleensä alhainen. Viisi vuotta sitten se oli reilut 40 prosenttia.

Perussuomalaisilla on parlamentissa nyt kaksi edustajaa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan kaksi parlamentaarikkoa on tavoitteena tälläkin kertaa, vähintään.

– Jos saamme liikkeelle kansaa, niin meillä on mahdollisuus kasvattaa määrää, puheenjohtaja totesi.

Perussuomalaiset esittelivät samalla laajan vaaliohjelman eurovaaleihin. Halla-aho tähdensi, että tavoitteena on vakuuttaa EU-kriittiset äänestäjät.