Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väyrynen sittenkin listoilla - EU-vaaleihin pyrkii 17 rekisteröitynyttä puoluetta

Seitsemän tähden liikkeen perustanut Paavo Väyrynen on sittenkin ehdolla eurovaaleissa.

Helsingin keskusvaalilautakunnasta vahvistettiin hetki sitten, että tähtiliike on toimittanut ehdokaslistansa ja siinä on Väyrysen nimi ensimmäisenä.

Tähtiliike ei saanut yhtään edustajaa eduskuntaan. Heti sunnuntain jälkeen Väyrynen kirjoitti, että eurovaaleihin osallistuminen mietityttää.

Taustalla oli se, että tähtiliikettä ei päästettäisi Ylen tv-tentteihin vaalien alla. Väyrynen on toistuvasti arvostellut yleä siitä, ettei tähtiliike saanut omaa puoluepäivää ylen kanavilla.

Väyrynen perusti aikoinaan ensi kansalaisliikkeen. Monimutkaisten kuvioiden jälkeen Väyrynen joutui perustamaan uuden, eli tähtiliikkeen.

Väyrynen istui viime vaalikaudella ensin keskustan europarlamentaarikkona Brysselissä ja lopuksi yhden miehen eduskuntaryhmänä Arkadianmäellä.

EU-vaalien ehdokaslistat piti jättää tänään kello 16 mennessä keskusvaalilautakunnalle. Sieltä kerrottiin, että listoja on tullut kaikkiaan 17 puolueelta ja yhdeltä yhdistykseltä. Ehdokkaiden kokonaismäärä selviää illan mittaan.

Kukin puolue voi asettaa korkeintaan 20 ehdokasta. Vaalit ovat sunnuntaina 26.5.