Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi poliisia saa syytteen virkarikoksista Helsingissä – Toinen syytetyistä on työskennellyt esimiesasemassa

Rikosnimikkeinä asiassa ovat virkavelvollisuuden rikkominen, virkasalaisuuden rikkominen ja kunnianloukkaus. Syyttäjä ei tässä vaiheessa yksilöi tarkemmin, miten rikosnimikkeet jakautuvat syytteessä olevien poliisien osalta.

Kahta poliisia vastaan on nostettu syyte virkarikoksista Helsingissä. Lännen Median tietojen mukaan toinen vastaajista on työskennellyt esimiesasemassa Helsingin poliisissa. Ainakin osan rikoksista epäillään tapahtuneen Helsingissä vuosina 2017-2018. Helsingin poliisista ei haluta kommentoida asiaa millään tavoin. Kihlakunnansyyttäjän Juha-Mikko Hämäläisen mukaan rikosnimikkeinä asiassa ovat virkavelvollisuuden rikkominen, virkasalaisuuden rikkominen ja kunnianloukkaus. Hämäläinen ei tässä vaiheessa yksilöi tarkemmin, miten rikosnimikkeet jakautuvat syytteessä olevien poliisien osalta. Hän sanoo, että molempien vastaajien osalta on kuitenkin kyse virkarikoksista.

Esimiesasemassa työskennellyt poliisi on parhaillaan pidätettynä virantoimituksesta. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo, että Helsingin poliisin kaltaisessa suuressa organisaatiossa ”on mahdollista sattua kaikkea”.

– Kyllä se (tilanne) on minun näkökulmastani hallinnassa. Siinä on se hyvä puoli, että ketään ei suojella ja kaikkien osalta vastuu kohdistuu samalla tavalla.

– Oleellista on, että väärinkäytöksiin puututaan ja niitä ei salailla tai siloitella, Kolehmainen sanoo.

Tiedot salataan

Lännen Media pyysi Helsingin poliisista asiaan liittyvän julkisen virastapidättämispäätöksen. Asiakirjasta on salattu kaikki keskeiset tiedot tapauksesta. Helsingin poliisin apulaispäällikkö Heikki Kopperoinen on vaitonainen poliisiin kohdistuvasta rikosepäilystä.

– Ei tämä ole yhtään sen kiusallisempi, kuin mikä tahansa muu asia. Keskeneräistä asiaa ei kommentoida, Kopperoinen sanoo.

Toimitus ei ole tavoittanut virantoimituksesta pidätettyä poliisia kommentoimaan asiaa. Asian käsittely alkaa toukokuun aikana Helsingin käräjäoikeudessa.