Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kultaleijonien "mörkölento" on kotimaan kamaralla kello 16:n jälkeen – Kansanjuhla alkaa kello 18 Kaisaniemen puistossa

Jääkiekon maailmanmestareiden piti alun perin olla Suomessa jo 14.30, mutta lento viivästyi. Leijonat astuvat Helsingissä Kaisaniemen kansanjuhlan lavalle noin kello 19.30. Itse juhlinta alkaa kello 18.

Jääkiekon maailmanmestareiden lento on viivästysten jälkeen Suomessa noin kello 16:n jälkeen. Flightradar-sivuston mukaan Leijona-joukkueen kapteenin Marko ”Mörkö” Anttilan mukaan nimetyn ”mörkölennon” AY7512:n on määrä olla Helsinki-Vantaan lentokentällä kello 16.04.

Lennon piti alkuperäisen aikataulun mukaan saapua Suomeen jo kello 14.30:n jälkeen Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist kertoi kuitenkin Lännen Medialle hieman ennen kello 14, että lento viivästyi

– Kuormauksen kanssa on kestänyt, Tallqvist kertoi.

Lento pääsi kuitenkin matkaan noin kello 14:n jälkeen.

Paikalla mediaa, omaisia ja orkesteri

Kulta-leijonien joukkue otetaan vastaan Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP-terminaalissa.

Jo aikaisemmin Ilmavoimat ilmoitti, että jääkiekkojoukkuetta on tänä vuonna Suomeen saattamassa Hawk-suihkukoneet. Aikaisempina vuosina maailmanmestareita ovat saattaneet Suomeen Hornet-hävittäjät. Vastaanottotilaisuudessa paikalla oleva Lännen Median toimittaja Tapio Neva kertoi kello 14:n jälkeen, että terminaalissa Leijonia on vastaanottamassa joitain kymmeniä ihmisiä. Paikalla on mediaa, pelaajien omaisia sekä orkesteri.

Itä-Uudenmaan poliisi pyysi aiemmin Twitterissä, etteivät ihmiset saapuisi lentokentälle ottamaan joukkuetta vastaan, koska siellä ei ole mitään paikkaa, jossa nähdä joukkuetta.

Poliisi pyysi ihmisiä menemään suoraan kansanjuhlaan Helsingin keskustaan.

Kansanjuhla alkaa 18

Leijonien kultajuhlan on määrä alkaa Helsingin Kaisaniemessä maanantaina kello 18.

Jääkiekkoliitto toivoo, ettei ihmisiä saapuisi paikalle ennen kello 16:ta, koska Kaisaniemessä on yhä purkutyöt kesken edellisen tapahtuman jäljiltä.

Rautatientorille tulee myös screeni, jossa kultajuhlaa pääsee seuraamaan. Illan aikana kansanjuhlan lavalla nähdään muun muassa naisten jääkiekkomaajoukkue sekä juniorijoukkueita. Kultajoukkueen on määrä saapua kansanjuhlaan noin kello 19.30. Kansanjuhlassa esiintyvät muun muassa Paula Vesala ja Samuli Edelman .

Helsingin poliisi varoitti iltapäivällä jo siitä, että Kaisaniemen puiston tienoilla liikenne voi ruuhkautua pahasti maanantai-illan mittaan.

Poliisi kehottaakin ihmisiä käyttämään julkisia kulkuvälineitä Helsingin keskustassa.

Juttu päivittyy