Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaatemuotina Leijona-paita ja satunnainen Mörkö: Tuhatpäinen yleisö seuraa kultajuhlia Kaisaniemessä

Kiekkoleijonien maailmanmestaruusjuhla vetää tuhansia ihmisiä Helsingin Kaisaniemeen maanantai-iltana. Itse joukkueen odotetaan saapuvan Kaisaniemen puiston lavalle kello 19.30. Juttua päivitetään juhlien edetessä.

– Laittoiko Mörkö sisään?! Kaisaniemen puiston kansanjuhlan juontajat, radiotoimittajat Kim Sainio , Paula Rinta-Kanto ja Harri Moisio herättivät juhlijoita jo tutuksi tulleella kysymyksellä.

Voi vain arvata, mitä tuhatpäinen yleisö vastasi.

Kiekkoleijonien kultajuhla sai tuhannet ihmiset saapumaan Kaisaniemen puistoon. Puiston portit avattiin hieman ennen kello 18, ja yleisö ryntäsi lavan edustalle. Suurin osan juhlakansasta on paikalla olevan Lännen Median toimittajan Petteri Lindholmin mukaan verhoutunut Leijona-paitaan. Leijonasankarin Marko ”Mörkö” Anttilan paitoja ei ole vielä juuri ehditty ostamaan, mutta Kaapo Kakon nimellä varustettuja pelipaitoja löytyy väkijoukosta jonkin verran. Ylivoimaisesti eniten yleisössä on kuitenkin Leijona-legendan Saku Koivun paitoja. Monet ihmiset vannovat paitavalinnallaan myös Mikael ”ilmaveivi” Granlundin ja Teemu Selänteen nimiin.

Järjestäjillä oli ainoastaan muutama tunti aikaa saada tapahtuman yleisjärjestelyt kuntoon, koska aluetta purettiin vielä edellisen tapahtuman jäljitä.

Kaisaniemen puiston portille oli kuitenkin pystytetty myyntikojuja, joista juhlakansalle myydään lippuja, paitoja, Suomen lippalakkeja ja muuta pientä fanitavaraa.

”Päätimme tehdä mörköasun”

Kaisaniemen puiston reunalla kultajuhlan oli saapunut seitsenhenkinen ystäväporukka – ja mörkö.

Mörkölle oli ollut helppo päätös uhrata yksi lakana juhlan kunniaksi.

– Eilen päätimme tehdä mörköasun, jos mestaruus tulee, kertoi möröksi pukeutunut. Sonja Antosalosta mestaruus tuntui mahtavalta, koska se yhdistää tavallisia ihmisiä.

– Mörön lisäksi vaikutuksen teki etenkin Kaapo Kakko, joka ei ole niin tyypillinen suomalainen. On ihailtavaa, että hän näyttää rehellisesti itseluottamuksensa, ja hänellä on selvästi määrätietoinen, kova draivi, Antosalo kertoo. Sonjan siskon Sofia Antosalon mielestä mestaruuden arvoa ei vähennä lainkaan se, että niitä on jo muutama Suomella.

– Viimeisestä mestaruudesta on jo aikaa – eli olemme saaneet odotella.

Useita artisteja lavalla

Kiekkoleijonien kultajuhlassa esiintyvät muun muassa Paula Vesala , Samuli Edelman , Teflon Brothers ja JVG. Lavalla nähdään myös naisten jääkiekkojoukkue sekä nuorten joukkueita.

Tapahtumien keskuudessa on lava, joka on koristeltu tekstillä ”2019 maailmanmestarit”.

Ensimmäisenä lavalle astui Samuli Edelman.

– Kiitos, Leijonat! Edelman totesi kappaleensa välissä.

Varsinaisia päätähtiä illalla ovat itse maailmanmestarit. Iltapäivän tietojen perusteella leijonien on määrä saapua Kaisaniemen puistoon noin kello 19.30. Mukana on luonnollisesti ”Mörkö” eli joukkueen kapteeni Marko Anttila itse.

Kiekkoleijonat saapuivat Slovakiasta Suomeen kello 16 jälkeen, ja median lisäksi joukkuetta oli Helsinki-Vantaan lentokentällä vastassa pelaajien omaiset. Lento oli aikataulusta vajaat pari tuntia jäljessä.

Tämä on päivittyvä juttu.