Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Räjähdys haavoitti 25:tä ihmistä Linköpingissä – poliisi ei epäile terrorismia

Ruotsin Linköpingissä voimakas räjähdys on haavoittanut 25:tä ihmistä perjantaina. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Myös rakennuksia kärsi vauriota. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Räjähdyksen syy on epäselvä, mutta poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan. – Ei ole mitään, mikä osoittaisi siihen suuntaan, että räjähdys liittyisi terrorismiin, emme näe sitä, poliisin tiedottaja Åsa Willsund sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Uskomme, että räjähdys tapahtui ulkona.

Ruotsin yleisradion mukaan voimakas räjähdys rikkoi viisikerroksisessa asuinkerrostalossa ikkunoita ja parvekkeita. Lisäksi räjähdyksestä koitui vaurioita naapurirakennuksiin. – Monet ihmiset soittivat (hätäkeskukseen) hyvin voimakkaasta räjähdyksestä. Suuri määrä ikkunoita rikkoutui, poliisin tiedottaja Björn Oberg sanoi Reutersin mukaan.

Poliisin mukaan tapahtumapaikka ja sitä ympäröivä alue on nyt eristetty. Pontus Johansson , 21, asuu lähistön talossa ja sanoo olleensa suihkussa, kun hän kuuli voimakkaan pamauksen.

– Ensin en ajatellut sen olevan mitään pahaa, mutta sitten näin naapurin ikkunan rikkoutuneena, joten lähdin ulos ja näin kaaoksen, Johansson sanoi Reutersille.