Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin antoi Xi Jinpingille 66-vuotislahjaksi jäätelöä – Xi ylisti ystävyyttä ja kertoi Putinin olevan suosittu Kiinassa

Kiinan presidentti Xi Jinping ja Venäjän presidentti Valdimir Putin kilistivät Xin syntymäpäivän kunniaksi lauantaina Tadzhikistanissa. Kiinan media kertoo Xin henkilökohtaisesta elämästä äärimmäisen harvoin.

Kiinan presidentti Xi Jinpingin henkilökohtainen elämä päätyy kiinalaismedioiden otsikoihin hyvin harvoin. Lauantaina tapahtui kuitenkin poikkeus, kun Kiinan valtion media kertoi Xin juhlivan syntymäpäiväänsä yhdessä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Xi luonnehti Putinia läheiseksi ystäväkseen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tavallisesti Kiinassa ei julkisuudessa paljasteta edes valtion päämiesten tarkkoja syntymäpäiviä, vaan niitä pidetään valtion salaisuuksina. Lauantaina valtion televisio kuitenkin näytti kuvia samppanjalasejaan kohottavista Xistä ja Putinista Tadzhikistanin pääkaupungissa Dushanbessa, jossa molemmat valtioiden päämiehet osallistuvat alueelliseen kokoukseen.

Putin toi 66 vuotta täyttävälle Xille lahjaksi jäätelöä, joskaan makua ei julkisuudessa kerrottu. Vastalahjana Xi antoi Putinille kiinalaista teetä, kiitti tätä ja kertoi Putinin olevan Kiinassa äärimmäisen suosittu.

Putin on intohimoinen jäätelön ystävä

Jäätelö ei välttämättä valikoitunut Putinin tuomiseksi sattumalta. Muun muassa venäläismedia Pravda nimittäin uutisoi vuonna 2006, että jäätelö on Putinin intohimo. Useat venäläismediat kirjoittivat Putinin ruokavaliosta sen jälkeen, kun Putinin vaimo paljasti kirjassaan salaisuuksia miehensä ruokailutottumuksista.

Putin itse kertoo suosivansa terveellistä ruokavaliota, johon kuuluu aamupuuroa ja kasviksia. Makeista herkuista hän ei piittaa lainkaan, mutta jäätelö tekee poikkeuksen.