Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hongkongissa mielenosoitukset lähtivät uusille kierroksille 18-vuotiaan opiskelijan jouduttua ammutuksi

Yli sata loukkaantui Kiinan kansallispäivänä tiistaina Hongkongin protesteissa. Poliisi pidätti 180, joista yksi on sairaalassa ampumisesta toipuva opiskelija.

Toimistotyöntekijät liittyivät keskiviikkona Hongkongissa opiskelijoiden protesteihin, joissa tuomittiin poliisien tiistain mielenosoituksissa käyttämä väkivalta, kertoi uutistoimisto Reuters. Kymmenet tuhannet ihmiset marssivat tiistaina kaduilla huolimatta protestikiellosta, joka oli annettu Kiinan kansallispäivän takia.

Tiistai oli erityishallintoalueella neljättä kuukautta jatkuvien mielenosoitusten väkivaltaisin päivä. Poliisi hajotti joukkoja käyttämällä kyynelkaasua, vesitykkejä ja kumiluoteja. Ihmisiä järkytti tieto siitä, että 18-vuotias opiskelija oli haavoittunut poliisin ammuttua häntä rintaan.

– Se on naurettavaa. Se ei voi tapahtua eikä sen pitäisi tapahtua Hongkongissa, sanoi haavoittuneen opiskelijan kanssa samaa Tsuen Wan Public Ho Chuen Yiu Memorial Collegea käyvä 17-vuotias opiskelija Reutersille.

Luovutuslain kritisoinnista liikkeelle lähteneet protestit ovat laajentuneet laajemmaksi liikkeeksi, joissa vastustetaan Kiinan hallituksen valtaa Hongkongiin ja vaaditaan demokraattisia oikeuksia.

– Olen todella pettynyt poliisin toimintaan. En tiedä miksi he valitsivat tämän toimintatavan. Miksi pitää ampua? Se on oikea se, opiskelija ihmetteli.

”Tämä tarkoittaa sotaa”

Mielenosoittajat kokoontuivat haavoittuneen opiskelijan koulun edustalle. Tiistain protesteissa loukkaantui viranomaisten mukaan yli sata ihmistä. Poliisi pidätti 180 mielenosoittajaa. Yksi pidätetyistä on poliisin ampuma 18-vuotias Tony Tsang , joka toipuu vammoistaan sairaalassa. Hänen tilansa on vakaa.

Opiskelijat olivat verhoutuneet kasvomaskeihin henkilöllisyytensä suojelemiseksi. He kuvailivat Tsangia aktiiviseksi tapahtumien järjestäjäksi, joka on toiminut nuorempien opiskelijoiden roolimallina.

– Tänä vuonna alkanut protestiliike antoi hänelle uuden tarkoituksen. Hän sanoi usein että kuolisi ennemmin kuin tulisi pidätetyksi, eräs opiskelija kertoi.

Liikkeellä on hallitukselle viisi vaatumusta, joista yksi on poliisiväkivallan riippumaton tutkinta.

– Jos ette kuuntele meitä nyt, voitte olla varmoja että seuraava hallitus kostaa jokaisen meille tehdyn julmuuden. Tämä tarkoittaa sotaa, toinen opiskelija sanoi.