Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postin hallituksen puheenjohtaja: Heikki Malinen erosi itse, ei ollut mitään työntöä eroamiseen

Eroavan toimitusjohtajan ”eroraha” on 184 000 euroa, kun Malinen saa neljän kuukauden palkan. Lisäksi tulee ”lyhyen tähtäimen bonus”.

Postista eronnut toimitusjohtaja Heikki Malinen ei olisi saanut potkuja, sanoo Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola .

– Postista ei ollut mitään työntöä hänen eroamisekseen, ei missään tapauksessa, kuvasi Pohjola aamun tiedotustilaisuudessa hallituksen ja toimitusjohtajan keskinäisiä välejä.

Saa myös bonuksen erotessaan

Malisen ”eroraha” on melko muhkea, vaikka hän päätti erota itse. Hän saa irtisanomisajan eli kuuden kuukauden palkan. Tosin sitä verottaa se, että Malinen itse päätti luopua tänä vuonna kahden kuukauden palkasta.

Postin toimitusjohtajan kuukausipalkka on 46 000 euroa, joten Malinen saa irtisanoutumisen seurauksena 184 000 euroa neljän kuukauden palkkana.

Hallituksen puheenjohtajan Markku Pohjolan tiedotustilaisuudessa kertoman mukaan, Malisella on oikeus myös ”eräissä suhteissa saada lyhyen tähtäimen incentiiviiä”. Se tarkoittaa toimitusjohtajan työstään saamia bonuksia.

Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, joka tarkoittaa 82 313 euron kuukausiansiota. Malisen ansioissa oli mukana bonuksia ja kannustinpalkkioita yhteensä 376 841 euroa.

– Mitään muuta erokorvausta ei ole, sanoi Markku Pohjola.

Posti aloittaa uuden toimitusjohtajan haun

Posti on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan etsinnän.

Markku Pohjolan mukaan Postiin etsitään johtajaa, jolla on kolme ominaisuutta: strategista silmää, kyvykkyyttä viedä muutoksia läpi ja kykyä toimia ihmisten kanssa.

Pohjolan mukaan toimitusjohtaja voi tulla myös muulta toimialalta kun logistiikasta.

– Toimitusjohtajaosaamisen voi hankkia millä toimialalla tahansa, mutta hänen on osattava toimia Suomessa, kuvaili Postin hallituksen puheenjohtaja. Väliaikaisena toimitusjohtaja toimii Turkka Kuusisto .