Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian kuorma-autosurma: Poliisi yrittää jäljittää rikollisjärjestöjä, jotka aiheuttivat 39 kiinalaisen kuoleman

Pohjois-Irlannissa on tehty kotietsintöjä. Murhista epäillyn kuorma-auton kuljettajan kuulustelu jatkuu.

Kuorma-autosta Britanniassa keskiviikkona löytyneet vainajat olivat Kiinan kansalaisia, kertoivat Belgian viranomaiset The Guardianin mukaan.

Poliisi jatkoi torstaina kuorma-autosurman selvittämistä kuulustelemalla murhasta epäiltynä pidätetyn 25-vuotiaan kuljettajan kuulustelua, kertoi BBC.

Lisäksi poliisi on tehnyt kotietsintöjä Pohjois-Irlannissa. Viranomaiset yrittävät jäljittää salakuljetuksessa mukana olleita rikollisjärjestöjä.

Itä-Englannin Essexistä löytyi keskiviikkona kuorma-auto, jossa oli 39 kuollutta ihmistä. Ruumiit löytyivät kontista, joka on tarkoitettu kylmätuotteiden kuljetukseen. Vainajien epäillään olleen pakolaisia, jotka pyrkivät Britanniaan salakuljettajien mukana.

Auto saapui lauantaina meritse Belgian Zeebruggesta. Belgian syyttäjäviranomaisen mukaan tapauksen tutkinta on aloitettu. – Meillä ei ole aavistustakaan, kuinka kauan auto oli Belgiassa. Se saattoi olla tunteja tai päiviä, me emme tiedä, sanoi syyttäjänviraston tiedottaja Eric Van Duyse .

Poliisin mukaan ajoneuvoyhdistelmän vetoauto tuli Pohjois-Irlannista ja otti kuljetuskontin kyytiinsä Essexin Purfleetissa.

Ajoneuvo on rekisteröity Bulgariaan, mutta ajoneuvon omistavan yrityksen omistaa Irlannin kansalainen.

Uhreista yksi on teini-ikäinen ja muut aikuisia. Heidän on epäilty pyrkineen Britanniaan Bulgariasta, mutta Bulgarian ulkoministeriö piti ”erittäin epätodennäköisenä”, että vainajat olisivat sen kansalaisia.

Juttua päivitetty klo 13.30: Lisätty vainajien kansallisuus