Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisten Halla-aho: Rinteen kohtalo ja koko hallituspohjan jatko on keskustan käsissä

– Tämähän on keskustan käsissä ja koko hallituspohjan jatkaminen on keskustan käsissä. Näin vastaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sunnuntaina Laihialla kysymykseen siitä, joutuuko Posti-sotkuun sekaantunut pääministeri Antti Rinne (sd.) eroamaan.

– Kyllä Rinne on nyt antanut keskustalle hyvän syyn äänestää hänet katsomoon, Halla-aho jatkaa.

Hallituspuolueiden johtajien on lehtitietojen mukaan tarkoitus kokoontua pääministerin virka-asunnolle vielä sunnuntai-iltana selvittämään Posti-kriisiä ja pääministerin asemaa.

Halla-aho arvioi, että keskustassa mietitään nyt aika tarkkaan, minkälainen skenaario tuottaisi keskustalla vähiten vahinkoa tai toisaalta eniten poliittista hyötyä.

– Kitkuttaako eteenpäin vihervasemmistolaisessa hallituksessa, jossa keskusta on ihan Rinteestä riippumatta jatkuvasti hankauksissa muiden kanssa, eikä saa mitään oleellisia tavoitteitaan läpi vai yrittääkö vetää sankarin viittaa niskaan, ja kaataa tämä hallitus tällaiseen moraaliseen kysymykseen, josta nyt on minun mielestäni pääasiassa kyse.

Halla-ahon mukaan keskustassa ymmärretään varmasti sekin, että perussuomalaisille edullisinta olisi, jos Rinne jatkaisi kaiken tämän jälkeen.

– Keskusta kilpailee kuitenkin eniten perussuomalaisten kanssa ja taistelee ylipäätään olemassaolostaan, joten tämäkin saattaa painaa siellä vaakakupissa

Perussuomalaisten oma kanta asiassa on kirkas.

– Jos tätä peilataan historiallisia ennakkotapauksia vasten, niin ei meidän mielestämme ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin että Rinne eroaa, Halla-aho toteaa.

Mielipidekyselyjen ylivoimaisen ykköspuolueen puheenjohtaja teki viikonlopun ainoan työmatkansa Pohjanmaalle perussuomalaisten piirikokoukseen Laihialle.