Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postilakon selvitysryhmään ei kelvannut työnantajan esitys Eeva-Liisa Inkeroisesta – Entinen työmarkkinajohtaja oli jo ilmoittanut suostuvansa

Entinen omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti puolitoista viikkoa sitten neljän työmarkkinaviisaan ryhmän ryhtyvän ratkomaan silloin solmussa ollutta postilakkoa. Ryhmän kokoonpano ei kuitenkaan tyydyttänyt työnantajaleiriä, joka olisi halunnut mukaan entisen Teknologiateollisuuden johtajan Eeva-Liisa Inkeroisen.

Entinen Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja ja varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen vahvistaa Lännen Medialle, että häntä pyydettiin torstaina 21. marraskuuta epäviralliseen selvitysryhmään, joka alkaisi ratkoa postilakkoa.

– Minuun otettiin yhteyttä sinä aamupäivänä. Pyyntö tuli työnantajataholta. Ilmoitin, että olen käytettävissä, kertoo Inkeroinen.

Inkeroista ei kuitenkaan ryhmään lopulta hyväksytty, eikä hän itse osaa sanoa tarkkaa syytä.

Inkeroinen on jäänyt pois työmarkkinatehtävistä. Teknologiateollisuuden hän jätti kesällä 2018. Hänen viimeinen tehtävänsä työeläkevakuuttaja Elon hallituksen puheenjohtajana päättyi vuoden 2018 lopussa.

Ryhmän kokoonpano ei tyydyttänyt työnantajia

Torstaina 21. marraskuuta postilakon ja tukilakkojen paisuessa entinen kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti Postin ja PAU:n koonneen neljän selvityshenkilön ryhmän. Ryhmään kuuluivat Jukka Ahtela , Lauri Ihalainen , Lasse Laatunen ja Ann Selin . Kokoonpano ei kuitenkaan tyydyttänyt työnantajapuolta. – Olisimme halunneet, että selvitysryhmässä olisi ollut molempien osapuolten eli työntekijöiden ja työnantajien luottamus, nyt näin ei ollut. Se näkyi lopputuloksessa ja siinä, että ryhmä esityksellään veti vesiperän, toteaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies .

Häkämies ei ottanut kantaa Inkeroisen esitykseen.

Aarto: Päätös omistajan ja yhtiön välillä

Palvelualojen työnantajien Paltan puheenjohtaja Tuomas Aarto kertoo, että valtio-omistaja ja Posti sopivat ryhmän lopullisen kokoonpanon.

Hän ei kommentoi, kuka päätti jättää Inkeroisen pois.

– Sen tarkemmin en lähde avaamaan.

Aarron mukaan selvitysryhmä ei tuonut pöydälle mitään, mistä ei olisi jo aiemmin keskusteltu.

– Malli, jota ryhmä esitti, oli ollut aiemmin pöydällä. Ei ollut yllätys, että Medialiitto hylkäsi sen.

Lopullinen postilakon ratkaisun tuonut mallit tuli Aarron mukaan esiin vasta maanantain keskusteluissa, kun epävirallisen selvitysryhmän työ oli päättynyt.