Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeriehdokkaat Sanna Marin ja Antti Lindtman pysähtyivät juhlimaan raskaan viikon jälkeen

Puoluevaltuusto kokoontuu sunnuntaina, ja kumpikin luottaa sen päätökseen.

Sosiaalidemokraattien toinen pääministeriehdokas, liikenneministeri Sanna Marin halusi vetää henkeä juhlissa tapahtumarikkaan viikon jälkeen.

– Muutamat viime viikot ovat olleet raskaita. Tänä iltana juhlitaan Suomen itsenäisyyttä ja pitää pysähtyä ajattelemaan, kuinka paljon Suomi on saavuttanut viimeisten sadan vuoden aikana.

Lähiaikoina selviää, kenestä tulee seuraava pääministeri. Tulevana sunnuntaina on puoluevaltuuston kokous.

Marinin mielestä kaikkein tärkeintä on nyt koota hallituksen rivit yhteen ja katsoa eteenpäin. Hän sanoo luottamuksen palauttamisen vaativan työtä.

– Mutta puolueilla on yhteinen tehtävä ja hallitusohjelma, jonka tavoite on parantaa kaikkien suomalaisten arkea.

Twitterissä on käsitelty jo vähätteleväänkin sävyyn ajatusta Suomen nuorimmasta pääministeristä, joka on vieläpä nainen. Tämä ei Marinia häiritse.

– Itse en ole ikinä poliittisen urani aikana keskittynyt ikään, sukupuoleen tai muihin toissijaisiin asioihin. Olen keskittynyt niihin kysymyksiin, joiden vuoksi suomalaiset äänestävät vaaleissa, tasapuolisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu olivat illan teemoja. Marinin mielestä olisi hyvä, jos tieteentekijät ja tutkitut faktat saisivat enemmän jalansijaa poliittisessa keskustelussa.

”Tiedon käyttäminen oikein on osa itsenäisyyttä”

Sdp:n toinen pääministeriehdokas Antti Lindtman vastasi kysymykseen illan tunnelmasta hyvin samoin kuin Marin.

– On tapahtunut paljon viime päivien aikana, mutta tänään juhlitaan hienoa maata ja upeaa kansaa.

Sunnuntain puoluevaltuuston tulosta Lindtman odottaa levollisin mielin. Hän kertoo luottavansa puoluevaltuustoon.

Millaisen pääministerin suomalaiset saisivat Lindtmanista?

– Olisin yhteistyökykyinen, luottamusta rakentava ja paineensietokykyinen. Laittaisin itseni likoon ja tekisin kaikkeni, että saataisiin Suomi vakautettua ja vietyä eteenpäin ohjelmaa, jota yhdessä on rakennettu.

Illan tieto ja keskustelu -teemaa Lindtman piti tärkeänä ja osuvana. Tiedon käyttäminen oikein on hänestä ihmisten kanssakäymisen perusta ja keskeinen osa itsenäisyyttä.

– Tämä aika vain korostaa sitä.