Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnan juhlien pukuloistoa – Katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista

Valitsimme muutamia illan puhutuimmista puvuista ja tämänvuotisista trendeistä.

Kierrätysmateriaalit vastalauseena pikamuodille

Linnan juhlissa näkyivät tänä vuonna kierrätetyt materiaalit. Moni kertoi pukunsa olevan vastalause pikamuodille. Esimerkiksi vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo kertoi kuvapalvelu Instagramissa, että kankaan raaka-aineena hänen puvussaan käytettiin tekstiilijätteestä valmistettua kierrätyskuitua. Runsaasti huomioita sai osakseen myös Koti puhtaaksi -siivousyrityksen toimitusjohtajan Saana Tynin puku, joka herätti keskustelua jo ennen juhlia. Asukokonaisuuden ei äkkiseltään arvaisi olevan valmistettu siivousmateriaaleista.

Valkoista pukua koristivat keltaiset siivousliinoista tehdyt yksityiskohdat. Siivousyrittäjän vaalean puvun parina toimi käytetyistä mopeista valmistettu harmaa takki.

Pukukuningattaria

Kokoomuksen kansanedustajaa Jaana Pelkosta on pidetty useana vuonna Linnan pukukuningattarena. Pelkosen asuvalinta onnistui myös tänä vuonna. Yksinkertainen valkoinen puku oli istuva ja tyylikäs valinta. Katseita keräsi myös Jitka Novackovan upea puku. Tiensä jalkapallon EM-kilpailuihin selvittäneiden Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin rinnalla saapuneen Novackovan puvussa oli pitkä laahus, mikä toimi näyttävänä yksityiskohtana. Tänä vuonna Linnassa uskallettiin venyttää etikettiä. Keskustelua herätti muun muassa kirjailija Siiri Enorannan housupuku.

Tunnistettava Unikko

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko oli verhoutunut erittäin tunnistettavaan Unikko-kuosiin. Hän saapui Linnaan yhdessä puolisonsa Antti Kaskon kanssa. Unikko on Maija Isolan suunnittelema Marimekko-klassikko, joka on jälleen noussut näkyväksi trendiksi niin arjessa kuin juhlamuodissa.

Punainen väri

Linnassa näkyi tänä vuonna useita punaisia pukuja. Punaisen olivat valinneet muun muassa sdp:n varapuheenjohtaja ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin , kansanedustaja Maria Guzenina sekä kansanedustaja ja eurooppaministeri Tytti Tuppurainen . Puoluevärejä noudattivat myös keskustan puheenjohtaja ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni sekä vihreiden Ohisalo. Molemmat olivat pukeutuneet vihreisiin pukuihin. Kulmunin asussa kimalsivat paljetit. Ohisalon korkeakauluksinen puku keräsi ihailevia kommentteja sosiaalisessa mediassa.