Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin demareiden ministeriruletti pyörähtää – Sirpa Paatero palaa hallitukseen, Antti Rinne varapuhemieheksi

Sdp nimitti ehdokkaansa uuteen hallitukseen puoluevaltuuston kokouksessa. Pääministeriehdokas on Sanna Marin. Eronnut pääministeri Antti Rinne ei ole uudessa hallituksessa vaan häntä tarjotaan eduskunnan varapuhemieheksi.

Sdp on saanut valmiiksi ehdotuksensa puolueen ministereiksi uudessa hallituksessa. Puoluevaltuusto päätti nimityksistä kokouksessaan sunnuntai-iltana Helsingissä eduskunnan Pikkuparlamentissa. Pääministeriehdokkaaksi valittiin puolueen varapuheenjohtaja, nykyisessä hallituksessa liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Sanna Marin . Marin löi äänestyksessä täpärästi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin .

Marinin valinta oli odotettu, sillä hän oli kyselyjen mukaan lievä ennakkosuosikki.

Omistajaohjaus Tytti Tuppuraiselle

Sdp:n muissa ministerinimissä oli mukana yllätyksiä. Sdp päätyi ministerikierrätykseen ja käytännössä kaikki entiset nimet jatkavat jossakin tehtävässä. Nykyinen varapuhemies Tuula Haatainen siirtyy työministeriksi ja varapuhemiehenä aloittaa puolueen puheenjohtaja, ex-pääministeri Antti Rinne. Työministerinä ollut Timo Harakka saa liikenne- ja viestintäministerin salkun.

Paljon puhuttanut omistajaohjaus siirretään Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen salkkuun. Marin perusteli omistajaohjauksen siirtämistä Tuppuraiselle sillä, että Suomen EU-puheenjohtajuus päättyy ja Eurooppaministerin salkku kevenee.

Kunta- ja omistajaohjausministerin tehtävästä eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru jatkaa entisessä tehtävässään, samoin kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Uusi hallitus vanhan pohjalle vanhalla ohjelmalla

Aiemmin sunnuntaina selvisi, että uusi hallitus kootaan samoista puolueista kuin pääministeri Antti Rinteen eroon kaatunut hallitus. Uudessa hallituksessa ovat sdp:n lisäksi keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Keskusta vahvisti jatkonsa puoluevaltuustonsa päätöksellä jo sunnuntai-iltana.

Uusi hallitus jatkaa Rinteen hallituksen ohjelmalla. Uusi hallitus on määrä nimittää tiistaina.

Päivitetty klo 21.57.