Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Donald Trumpin elokuvakohtaus leikattiin Kanadan tv:ssä pois jouluelokuvasta – Trump kommentoi vastauksena Kanadan pääministeriä

Osa presidentti Donald Trumpin kannattajista suuttui Kandan yleisradioyhtiön ratkaisuista leikata Trump pois jouluelokuvasta.

Kanadan yleisradioyhtiö CBC leikkasi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin pois jouluna näyttämästään Yksin kotona 2 -elokuvasta.

Lopputulos?

Tulistunut presidentti Trump, joka kytki Kanadan yleisradion ratkaisun Yhdysvaltain ja Kanadan suhteisiin ja Kanadan pääministeri Justin Trudeauhun.

– Vaikuttaa siltä, että Justin T ei pidä siitä, että laitan hänen maksamaan Natosta tai kaupankäynnistä, Trump kirjoitti Twitterissä.

Trumpin poika Donald Trump Jr. puolestaan kutsui Kanadan tv-yhtiön ratkaisua ”säälittäväksi”.

Isä-Trumpin myöhemmässä Twitter-viestissä hän intoutui vitsailemaan.

– Elokuva ei enää koskaan ole entisensä! (vitsi vain), Trump kirjoitti.

Donald Trump esiintyy vuonna 1992 julkaistussa Yksin kotona 2 -elokuvassa muutaman sekunnin kohtauksessa, jossa hän neuvoo New Yorkiin ilman perhettään eksynyttä Kevin-hahmoa hotellin aulassa. Trump oli tuolloin kuuluisa newyorkilainen liikemies.

Yksin kotona -elokuvia on näytetty jouluisin vuosien ajan. Suomessa se esitettiin tv:ssä tänä jouluna 23. ja 25. joulukutta.

CBC: Elokuvasta leikattiin 8 minuuttia jo vuonna 2014

CBC vastasi Trumpin kohtauksen leikkaamista koskevaan kritiikkiin sanomalla, ettei kyse suinkaan ole politiikasta.

Kanadan yleisradioyhtiön mukaan Trumpin kohtaus leikattiin elokuvasta sen keston lyhentämiseksi jo vuonna 2014. Tänä jouluna yhtiö näytti tv:ssä saman, viisi vuotta sitten leikatun version.

Yhteensä elokuvan kestosta on leikattu noin kahdeksan minuuttia. CBC:n mukaan elokuvaa lyhennettiin siksi, että mainoksille jää enemmän aikaa.