Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa irtisanoutui

Pernaan irtisanoutumista edelsi pitkä työuupumus. Suomen Kuvalehti ryhtyi välittömästi etsimään uutta päätoimittajaa.

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa on irtisanoutunut. Viisi vuotta SK:ta luotsannut Pernaa jättää lehden tiistaina vuoden 2019 viimeisenä päivänä.

Lehden päätoimittajana toimii toistaiseksi toimituspäällikkö Jarmo Raivio, 46. Lehden vastaavan päätoimittajan haku käynnistyy välittömästi.

Suomen Kuvalehti kertoi asiasta varhain tiistaiaamuna verkkosivuillaan ja Twitterissä.

Myös Pernaa itse kommentoi asiaa Twitterissä kehuen pestiään Suomen Kuvalehden toimituksen päätoimittajana.

– Pölyt pyyhittiin klassikon yltä, tuloksena viisi kasvun vuotta mediamurroksen keskellä. Viimeinen vuosi oli raskas työuupumuksen ja kaikkien sen oireiden takia. Nyt tovi lepoa, jotta toipuu, Pernaa kommentoi Twitterissä.

SK kertoo verkkosivuillaan, että Pernaan kaudella lehti vahvisti merkittävästi asemaansa suomalaisten aikakauslehtien joukossa ja voitti useita alan palkintoja Suomessa ja ulkomailla.

Pernaa oli pitkään sairauslomalla työuupumuksen takia vuoden 2019 aikana. SK:n mukaan Pernaan irtisanoutumista edelsi hänen alkoholinkäyttöönsä liittynyt tapaus joulukuussa.

Pernaa aloitti Otavamedian kustantamana SK:n päätoimittajana syksyllä 2014. Tätä ennen hän toimi saman kustantajan Kanava-lehden päätoimittajana.

Suomen Kuvalehteen siirryttyään Pernaa jatkoi Kanavan päätoimittamista ja päätoimitti myös kirjallisuuslehti Parnassoa.

Pernaa on koulutukseltaan valtiotieteen tohtori. Hän on aiemmin johtanut Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskusta.