Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fortumin Lundmark siirtyy Nokiaan Rajeev Surin tilalle

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark on nimitetty Nokian toimitusjohtajaksi. Rajeev Suri tulee jättämään tehtävänsä toimittuaan Nokian ja Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana yli kymmenen vuotta

Fortum tiedotti aamulla, että Lundmark jättää energiayhtiön. Heti perään Nokia tiedotti, että Lundmark siirtyy Nokian toimitusjohtajaksi.

– Olen tyytyväinen, että Pekka on sopinut tulevansa Nokialle hetkellä, jossa Alcatel-Lucentin hankinta on takanamme ja 5G:n maailma edessämme, sano Nokian hallituksen puheejohtaja Risto Siilasmaa yhtiön tiedotteessa.

Siilasmaan mukaan Lundmarkilla on vankkaa kokemusta johtotehtävistä ja omistaja-arvon luomisesta isoissa B2B-yrityksissä, laaja-alaista kokemusta televiestintäverkoista, teollisuuden digitalisaatiosta sekä tärkeistä markkinoista, kuten Yhdysvalloista ja Kiinasta. Johtajana hänen painopisteenään ovat olleet strategian selkeyttäminen, operatiivisen toiminnan parantaminen sekä vahvan taloudellisen tuloksen luominen.

– Voimme yhdessä luoda lisäarvoa osakkeenomistajille toteuttamalla Nokian tehtävää kehittää teknologiaa, joka yhdistää koko maailman. Olen vakuuttunut siitä, että yritys on asemoitu hyvin 5G-aikakaudelle, ja tavoitteenani on varmistaa, että lunastamme lupaukset asiakkaille, työntekijöille, osakkeenomistajille ja muille sidosryhmille. Vahvat arvot, johtavat innovaatiot ja vankkumaton sitoumus asiakkaita kohtaan ovat aina olleet keskeisiä Nokialle ja haluan jatkossa keskittyä näihin tekijöihin entistä enemmän, Lundmark toteaa.

Suri jättää nykyisen tehtävänsä 31.8.2020 ja jatkaa Nokian hallituksen neuvonantajana 1.1.2021 asti.

– Pekka on oikea henkilö johtamaan Nokiaa tulevina vuosina”, sanoi Sari Baldauf, Nokian hallituksen varapuheenjohtaja ja hallituksen puheenjohtajaehdokas.

– Odotan työskentelyä hänen ja yhtiön johtokunnan kanssa rakentaaksemme entistäkin vahvemman Nokian, joka on hyvässä asemassa tulevaisuutta varten.”