Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milanon-lennot jatkuvat yhä normaalisti – Suomen seitsemäs koronatartunta työikäisellä mieshenkilöllä, joka kuuluu perjantaisen tapauksen lähipiiriin

Suomen seitsemästä koronavirustartunnasta kuuden juuret júontavat nyt Pohjois-Italiaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) todettiin maanantaina uusi koronavirustartunta työikäisellä mieshenkilöllä, joka kuuluu perjantaina todetun tapauksen lähipiiriin.

Mieshenkilö on HUS:n mukaan hyväkuntoinen.

Viime viikon keskiviikkona ja perjantaina todettiin tartunnat kahdella työikäisellä suomalaisnaisella Helsingin seudulla. Kumpikin sai tartunnan Pohjois-Italiasta.

Sunnuntaina kerrottiin kolmesta uudesta tartunnasta Helsingin seudulla. Ne on todettu eläkeikäisellä miehellä, kouluikäisellä pojalla ja työikäisellä naisella. Myös he ovat saaneet tartunnat naisilta, jotka olivat Pohjois-Italiassa.

Ensimmäinen korona-tartunta Suomessa todettiin tammikuussa kiinalaisnaisella Lapissa.

Mahdollisuus siirtää lentoja

– Jatkamme lentojamme Milanoon tässä vaiheessa normaalisti kaksi kertaa päivässä, kertoo Finnairin viestintää johtava Päivyt Tallqvist maanantai-iltana.

Koronaviruksen lähtömaahan Manner-Kiinaan Finnair on keskeyttänyt lentonsa maaliskuun loppuun saakka.

Euroopassa virus jyllää pahiten juuri Italiassa.

Tallqvist muistuttaa yhtiön antamasta mahdollisuudesta siirtää Milanon-lennon ajankohtaa, jos se olisi ollut tai on 26. helmikuuta ja 4. maaliskuuta välisenä aikana. Lipun voi muuttaa niin, että uusi matkustuspäivä on viimeistään maaliskuun viimeinen päivä.

Hänen mukaansa tätä mahdollisuutta on käytetty jonkun verran.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps.) ihmetteli maanantaina tiedotteessaan, että päivittäiset lennot Milanosta jatkuvat, vaikka Suomessa on havaittu jo useita Italiasta lähtöisin olevia tartuntoja.

Riskiluokitus nousi

Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus on nostanut koronaviruksen leviämisen riskiluokitusta.

EU-komission mukaan unionin alueella on todettu yhteensä noin 2 100 koronatapausta. Kuolemantapauksia on ollut EU:ssa lähes 40 ja maailmanlaajuisesti yli 3 000.