Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erdogan uskoo rauhansopimuksen syntyyn, Moskova "pyrkii yhteisiin toimenpiteisiin" – Putinin ja Erdogan tapaavat Idlibin taisteluiden rauhoittamiseksi

Koillis-Syyriassa Idlibin maakunnassa on käyty kiivaita taisteluita Syyrian hallinnon sekä Turkin armeijan ja sen tukemien kapinallisten välillä pian viikon ajan.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo uskovansa, että torstaiksi sovittu neuvottelu Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa tuo Koillis-Syyriaan tulitauon.

Erdogan matkaa Putinin vieraaksi huomenna torstaina Moskovaan. Erdogan kommentoi jo maanantaina, että hän toivoo keskustelujen johtavan tulitaukoon.

Venäjältä kuultiin vastaava viesti, vaikka tulitaukoa ei mainittu,

Kremlin puhemies Dimitri Peskov sanoi toivovansa, että Putin ja Erdogan löytävät torstain keskusteluissa sovun yhteisistä toimista Koillis-Syyrian Idlibin maakunnan kriittiseen tilanteeseen.

– Odotamme löytävämme yhteisymmärryksen kriisistä, sen syistä ja haitallisista seurauksista. Pyrimme pääsevämme sopuun tarpeellisista yhteisistä toimenpiteistä, puhemies Peskov sanoi.

Venäjä liittyi Syyrian sotaan vuonna 2015 Syyrian hallinnon liittolaisena. Venäjän ilmavoimat ovat pommittaneet Syyrian kapinallisten asemia sekä useita kaupunkeja, joissa on kuollut Venäjän iskuissa tuhansia siviilejä.

Satoja tuhansia siviilejä ajettu pakoon

Turkin armeijan ja Syyrian hallinnon väliset taistelut Idlibin maakunnassa ovat olleet viime päivinä kiivaita.

Taistelut kiihtyivät, kun Syyrian armeija tappoi iskussaan 33 turkkilaista sotilasta 27. helmikuuta. Isku oli vakavin Turkin joukkoihin kohdistunut hyökkäys sen jälkeen, kun Turkki aloitti Syyriassa maasodan viime lokakuussa.

Turkki vastasi Syyrian hyökkäykseen lukuisilla omilla iskuillaan, joilla se on tuhonnut Syyrian sotakalustoa ja tappanut maan omien väitteiden mukaan jopa yli 2 000 syyrialaista sotilasta. Lukemia ei ole vahvistettu.

Taistelut Idlibissä ovat ajaneet satoja tuhansia siviilejä pakoon alueelta.