Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulitauko näyttää pitävän Idlibissä – Turkki tappoi syyrialaissotilaita vain hetki ennen tulitauon alkua, kun Syyria oli ensin hyökännyt turkkilaisia vastaan

Turkin puolustusministeriön mukaan sen lennokki-isku tappoi 21 Syyrian sotilasta ja tuhosi Syyrian armeijan kalustoa.

Turkin ja Syyrian välinen tulitauko alkoi Syyriassa keskiyöllä torstain ja perjantain välillä, mutta vain hetkiä ennen tulitaukoa osapuolet tappoivat toistensa sotilaita.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan tulitauko on pitänyt perjantaina.

Venäjän ja Turkin presidentit Vladimir Putin ja Recep Tayyip Erdogan sopivat tulitauosta torstaina, kun Erdogan vieraili Moskovassa.

Muutama tunti ennen tulitauon alkamista Syyrian hallinnon joukot tappoivat iskullaan ainakin kaksi Turkin sotilasta. Kolme turkkilaissotilasta haavoittui.

Turkki vastasi Syyrian hyökkäykseen omalla voimakkaalla iskullaan.

Turkin puolustusministeriön mukaan Turkin armeijan tekemä lennokkihyökkäys tappoi 21 syyrialaissotilasta ja tuhosi Syyrian armeijan kalustoa.

Lähes miljoona ihmistä lähtenyt pakoon taisteluita

Koillis-Syyrian Idlibin maakunnassa on käyty rajuja taisteluita viime viikosta lähtien.

Alue on viimeinen Syyrian kapinallisten hallussaan pitämä. Venäjän ilmavoimien tukema Syyrian hallinto pyrkii valtaamaan alueen takaisin.

Taisteluiden ja raskaiden pommitusten alta on paennut viimeisen kolmen kuukauden aikana lähes miljoona siviiliä.

Taistelut kiihtyivät, kun Syyrian armeija tappoi iskussaan 33 turkkilaista sotilasta 27. helmikuuta. Isku oli vakavin Turkin joukkoihin kohdistunut hyökkäys sen jälkeen, kun Turkki aloitti Syyriassa maasodan viime lokakuussa.

Turkki vastasi Syyrian hyökkäykseen lukuisilla omilla iskuillaan, joilla se on tuhonnut Syyrian sotakalustoa ja tappanut maan omien väitteiden mukaan jopa yli 2 000 syyrialaista sotilasta. Lukemia ei ole vahvistettu.

Suomessa tiistaina vieraillut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä, ettei Venäjä ”voi lopettaa taistelua terrorismia vastaan”, vaikka pommitukset ajavat suuret määrät ihmisiä pakolaisiksi. Propagandassaan Venäjä on jatkuvasti perustellut osallistumistaan Syyrian sotaan ”terrorismin vastaisella taistelulla”.