Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rikollisiksi lääkekauppiaiksi epäiltyjä pidätetty Suomessakin – Koko Euroopassa on pidätetty 165 henkilöä ja 12 rikollisryhmää on hajotettu

Laittomia tuotteita takavarikoitiin isossa operaatiossa noin 7,9 miljoonan euron arvosta.

Viranomaiset ovat tehneet kaikkiaan 165 pidätystä laajassa eurooppalaisessa laittoman lääkekaupan operaatiossa. Samalla hajotettiin kaksitoista järjestäytynyttä rikollisjoukkoa.

Pidätyksiä tehtiin kahdessatoista maassa, joista yksi on Suomi. Asiasta kertoo operaatiossa mukana ollut Tulli perjantaisessa tiedotteessaan.

EU-maiden poliisiorganisaatioiden yhteenliittymä Europol tutki väärin käytettyjen ja väärennettyjen lääkkeiden kauppaa viime kesänä ja syksynä. Sen tuloksena laittomia tuotteita takavarikoitiin kaikkiaan noin 7,9 miljoonan euron arvosta.

Tiedotteen mukaan Euroopan unionin alueella esiintyy entistä enemmän sairaaloista varastettujen onkologisten eli syövän hoitoon liittyvien lääkkeiden kauppaa.

Lääkkeet ja dopingaineet ovat pääosin peräisin Aasiasta. Lisäksi tukkumyyjät poistavat lääkkeitä laillisista toimitusketjuista ja myyvät niitä rikollisryhmille.

Lääkkeitä hankitaan myös väärennetyillä tai varastetuilla resepteillä joko lääkärien ja apteekkareiden avustuksella tai ilman. Sen jälkeen ne myydään rikollisille.

Lääkeväärennöksiä ja dopingtuotteita valmistetaan ja pakataan usein EU:ssa sijaitsevissa piilolaboratoriossa.