Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair peruu yhteensä 2 400 lentoa koronaviruksen takia

Yhtiö kertoo nyt jatkavansa lentojensa sopeuttamista koronavirustilanteen aiheuttamaan lentomatkustuksen kysynnän laskuun.

Finnair peruuttaa huhtikuussa noin 2400 kotimaan ja Euroopan lentoa koronavirustilanteen vuoksi. Koronavirustilanteen vaikutusten vuoksi Finnair on jo perunut noin 1 400 lentoa tältä vuodelta.

Yhtiö kertoo nyt jatkavansa lentojensa sopeuttamista koronavirustilanteen aiheuttamaan lentomatkustuksen kysynnän laskuun.

Finnair vähentää kapasiteettia kotimaan ja Euroopan liikenteessä yli 20 prosentilla huhtikuussa perumalla yhteensä noin 2 400 lentoa ja vaihtamalla osalla reiteistä konetyypin pienemmäksi. Muutokset pohjautuvat huhtikuun kysyntänäkymään.

Finnair peruu esimerkiksi kaikki Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lennot ajalta 1.-30. huhtikuuta. Finnair peruu myös muun muassa lentonsa Bolognaan, Stuttgartiin, Splitiin, Uumajaan ja Venetsiaan 29.maaliskuuta- 30. huhtikuuta.

Brysseliin normaalisti A350-koneilla lennettävät vuorot lennetään A321-koneilla huhtikuussa, samoin kuin toinen Lontooseen normaalisti laajarunkokoneella lennettävistä päivittäisistä vuoroista.

Lisäksi joiltain reiteiltä perutaan yksittäisiä lentovuoroja, joiden asiakasmäärä on jäämässä yhtiön mukaan kovin alhaiseksi.

Finnair viestii lentojen peruutuksista suoraan asiakkaille, joilla on varaus perutuille lennoille. Asiakkaat voivat sitten joko hakea lipun hinnan takaisinmaksua perutusta lennosta tai he voivat siirtää matkaansa ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun.