Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maavoimat ohjeistaa kertausharjoituksiin tulevat

Peruutus tullut jo kaksiin harjoituksiin.

Puolustusvoimissa seurataan tarkasti koronaviruksen etenemistä.

Puolustusvoimista kerrottiin jo aiemmin, että osallistuminen Norjan puolustusvoimien johtamaan Cold response -harjoitukseen Pohjois-Norjassa on peruttu koronan takia.

Jopa 850 ihmistä on joutunut karanteeniin Pohjois-Norjassa sotaharjoitusleirillä.

Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas kertoo Lännen Medialle, että he käsittelevät harjoitukset yksi kerrallaan ottaen huomioon sen, mikä on tilanne korona-viruksen suhteen kullakin harjoitusalueilla.

– Peruimme tiistaina European challenge harjoitukseen osallistumisen Saksassa. Harjoitukseen oli tarkoitus osallistua noin sata sotilasta. Pääosa olisi ollut henkilökuntaa ja reserviläisiä. Maavoimat seuraa koronavirustilannetta ja osallistuminen tuleviin kansainvälisiin harjoituksiin harkitaan tapauskohtaisesti, Myllykangas selventää.

Hän jatkaa, ettei harjoitukseen osallistumisen peruuttaminen tarkoita sitä, etteikö sitä toteutettaisi soveltuvin osin kotimaassa.

– Näin esimerkiksi Cold response harjoitukseen tarkoitettu joukko harjoittelee tällä hetkellä kotimaassa.

Entä kertausharjoitukset? Mikä on niiden kohtalo?

– Kertausharjoitukset pyritään toteuttamaan suunnitellusti, mutta vallitseva tilanne huomioon ottaen. Maavoimat ohjeistaa kaikki kertausharjoitukseen kutsuttavat, jotta pystymme reagoimaan niihin henkilöihin, jotka ovat olleet epidemia-alueella 14 vuorokauden aikana. Tällä pyrimme takaamaan kaikkien turvallisuuden.

Maavoimat kertoi alkutalvesta, että se järjestää useita paikallispuolustusharjoituksia eri puolilla maata.

Myllykangas sanoo, että nämä harjoitukset maavoimat toteutti suunnitellulla tavalla jo viikoilla 9 ja 10 ympäri Suomen.

Hän korostaa, että harjoituksiin tai koulutustilaisuuksiin ei osallistuta, mikäli se toteutetaan epidemia-alueella tai sen lähialueella.

– Korostamme niin varusmiesten kuin reserviläisten ja henkilökunnan turvallisuutta ja tapauskohtaista tarveharkintaa.