Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatapausten määrä kasvaa Suomessa - Eniten tartuntoja on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä

Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Itämisaika, eli aika altistumisesta ensioireiden alkuun saattaa olla 2-12 päivää.

Suomesta on löydetty ainakin 65 uuden koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Tartuntoja on Helsingin ja Uudenmaan, Keski-Suomen, Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä. Eniten tartuntoja eli 11 tapausta on löytynyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä. Pirkanmaalla tapauksia on kolme.

MTV uutisten keskiviikkona haastattelema sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan Suomi ei voi välttää koronaepidemiaa, joka on Suomessa alle kuukaudessa.

Koronatapausten määrä tulee siis kasvamaan lähipäivinä. Suurin osa Suomessa todetuista tapauksista ovat olleet lieviä. Osa potilaista on kuitenkin tarvinnut myös sairaalahoitoa. Suomessa on tutkittu 10. maaliskuuta mennessä noin 720 näytteenottokriteerit täyttävän potilaan näytteet.

Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Itämisaika, eli aika altistumisesta ensioireiden alkuun, on arvion mukaan noin 2-12 päivää, mutta keskimäärin noin 4-5 päivää. Leviämisen tehokkuutta tai tartuttavuusaikaa ei vielä tunneta tarkasti. Sairastuneiden oireita ovat olleet muun muassa kuume, yskä ja hengenahdistus.

Epidemia-alueella matkustamiseen liittyy korkea riski tartuntaan. Matkustajien kannattaa tarkistaa ulkoministeriön sivuilta uusimmat matkustustiedotteet ennen matkan alkamista.

Tällä hetkellä epidemia-alueeksi määritellään Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea, Italia, Tirolin alueen hiihtokeskukset Itävallassa, sekä Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltio. Kansainväliseen liikkuvuuteen ja matkailuun liittyvät tapaukset.