Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten käy kevätkesän puoluekokousten? Rkp ja vihreät ovat jo tehneet omat ratkaisunsa

Puolueissa mietitään nyt kuumeisesti, voidaanko kevätkesän puoluekokoukset järjestää suunnitellusti, vai joudutaanko niitä siirtämään koronaviruksen takia. Ainakin kaksi puoluetta on jo perunut kokouksen järjestämisen alun perin ilmoitettuna ajankohtana.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue rkp ilmoitti perjantaina, että se peruu puoluekokouksensa, joka oli tarkoitus järjestää Vantaalla 15.–17.5.

– Ainoa vastuullinen teko tässä tilanteessa on perua tilaisuus ja palata asiaan, kun tilanne niin sallii, rkp:n puoluesihteeri Fredrik Guseff toteaa.

Rkp:n mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että puoluekokous voidaan järjestää aikaisintaan syyskuussa.

Vihreiden puoluekokous piti järjestää 23.–24. toukokuuta Joensuussa. Kokous on päätetty siirtää myöhemmäksi, mutta ajankohta on vielä auki. Kokoukseen osallistuu kaikkiaan hieman yli 500 henkeä, joten se olisi tullut siirtää voimassa olevan suosituksenkin takia.

Puoluesihteeri Veli Liikasen mukaan tavoitteena on järjestää vihreiden puoluekokous myöhemmin tänä vuonna Joensuussa.

Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous on ollut määrä järjestää Rovaniemellä 6.–7. kesäkuuta. Puoluesihteeri Simo Grönroosin mukaan sen siirtämistä myöhempään ajankohtaan harkitaan vakavasti. Puoluehallitus päättää asiasta lähiaikoina.

Perussuomalaisten puolueneuvosto kokoontuu niinä vuosina, kun puoluekokousta ei järjestetä. Osanottajamääräksi oli arvioitu vähintään 700.

Varautumista ja ohjeiden odottelua

Keskustanpuoluekokous on määrä järjestää Vantaalla 5.–7. kesäkuuta.

– Seuraamme viranomaisten ohjeita ja valmistaudumme myös siihen, että kokous siirretään myöhempään ajankohtaan, keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen viestittää.

Kokoomus ja sdp suunnittelevat ainakin vielä toistaiseksi järjestävänsä puoluekokouksensa ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana.

– Samalla noudatamme luonnollisesti viranomaisten ohjeita terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi ja varaudumme myös skenaarioon, jossa kokousta jouduttaisiin siirtämään, sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm viestittää.

Sdp:n puoluekokous on määrä pitää Tampereella 12.–14. kesäkuuta ja kokoomuksen Porissa 5.–7. kesäkuuta.

– Toistaiseksi puoluekokouksen suunnittelu ja ilmoittautuminen jatkuu normaalisti. Jos kokousta ei voida järjestää turvallisesti, se siirretään eteenpäin, sanoo kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko.

Edit klo 18.30:

Korjattu vihreiden osuudessa kokouskielto suositukseksi, koska avin julistama kielto yli 500 hengen kokouksille on voimassa 12.4 saakka, kun taas hallituksen torstaina kertoma suositus on voimassa 31.5 asti.