Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Pohjanmaalla varmistui STT:n mukaan ensimmäinen koronatartunta – Suomessa on yhä muutamia alueita, joissa ei ole vielä todennettuja tapauksia

STT:n mukaan Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on todettu koronavirustartunta. Kyseessä on ensimmäinen todettu koronatartunta sairaanhoitopiirissä. Tautia on todettu nyt lähes kaikissa sairaanhoitopiireissä, mutta on yhä joitakin alueita, joissa ei ole vielä yhtään varmistettua tapausta.

STT:n mukaan Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on todettu koronavirustartunta. Kyseessä on ensimmäinen todettu koronatartunta Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä.

– Tartunta varmistui perjantaina ja se on saatu Ruotsista, kertoo Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite tiedotteessa STT:n mukaan.

STT kertoo, että potilas on kotona eristyksessä ja hyväkuntoinen. Tartunnalle on altistunut 10 lähikontaktia.

Tähän mennessä Suomessa on todettu lähes 160 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tautitapausta.

Suurin osa Suomessa todetuista tapauksista on ollut lieviä, ja vain osa tartunnan saaneista on tarvinnut sairaalahoitoa. Perjantaina yhden päivän aikana uusia tartuntoja todettiin 51, joten lauantaina on odotettavissa uusia, ehkä koviakin lukuja.

THL tiedottaa ja antaa toimintaohjeita tilanteen muuttuessa ja päivittää ohjeita ja materiaaleja parhaillaan uusien tietojen pohjalta.

Tautia on todettu nyt lähes kaikissa sairaanhoitopiireissä, mutta on yhä joitakin alueita, joissa ei ole vielä yhtään varmistettua tapausta. Suomessa on kaikkiaan 20 sairaanhoitopiiriä, joista muutamissa ei ole THL:n mukaan vielä todettuja koronavirustapauksia.

Sairaanhoitopiirit ovat varautuneet pandemiaan monin tavoin ja ne antavat ohjeita alueensa ihmisille. Useat kaupungit ja kunnat ovat sulkeneet urheilu- ja muita kokoontumispaikkoja ja peruneet tapahtumia.

THL:n mukaan Euroopassa on todettu yhteensä yli 29 000 tapausta. Suurin osa Euroopan tapauksista on todettu Italiassa, yhteensä yli 15 000.

Pohjoismaissa on raportoitu paljon tartuntoja, ja nyt Tanska sulkee rajansa.

Taudin itämisaika, eli aika altistumisesta ensioireiden alkuun, on arvion mukaan noin 1–12 päivää, keskimäärin noin 5–6 päivää. Leviämisen tehokkuutta ja tartuttavuusaikaa ei vielä tunneta tarkasti.