Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen viisikko kokoontuu tänään – Onko Suomeen luvassa uusia, järeämpiä toimia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi?

Suomessa on ilmennyt sunnuntaiaamuun mennessä yli 200 todennettua tautitapausta. Yhä on kuitenkin muutama sairaanhoitopiiri, joissa ei ole tähän mennessä todettu tartuntoja. Näitä ovat ainakin Kainuu ja Länsi-Pohja Kemin seudulla.

Hallituksen viisikko kokoontuu tänään sunnuntaina käsittelemään tarvittavia lisätoimia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Onko hallituspuolueiden puheenjohtajilta tulossa nyt uusia, järeämpiä toimia koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi? Koko hallitus kokoontuu puolestaan maanantaina.

Suomessa ilmeni lauantain aikana useita kymmeniä uusia koronavirustartuntoja. Sunnuntain aikana alkaa tippua tietoja jälleen uusista tapauksista, kun testien tuloksia eri puolilla maata alkaa varmistua.

Suomessa on todettu sunnuntaiaamuun mennessä yli 200 todennettua tautitapausta. Yhä on kuitenkin muutama sairaanhoitopiiri, joissa ei ole tähän mennessä todettu tartuntoja. Näitä ovat ainakin Kainuu ja Länsi-Pohja Kemin seudulla.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi lauantaina, että kymmenkunta ihmistä on Suomessa sairaalahoidossa koronan vuoksi.

Happihoitokapasiteettia on hieman jo lisätty sairaaloissa, mutta Varhilan mukaan tehohoitopiikkiä ei ole vielä näköpiirissä.

Lievät oireet tulee sairastaa kotona

THL painottaa, että lievät oireet tulee sairastaa kotona, jotta terveydenhuolto pystyy parhaiten auttamaan vakavista oireista kärsiviä.

– Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat, THL kehottaa.

– Tarkoituksena on varmistaa, että vakavista oireista kärsivät saavat hoitoa. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Ota yhteyttä puhelimitse, jotta tauti ei leviä muihin.

– Vältä lähikontaktia muihin, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Älä mene töihin tai kouluun sairaana, älä myöskään vie sairasta lasta päivähoitoon tai isovanhemmille. Näin suojaat erityisesti ikääntyneitä ja perussairautensa johdosta koronavirukselle alttiita, painottaa THL:n johtaja Mika Salminen.