Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin: Suomeen valmiuslaki

Pääministeri Sanna Marinin mukaan valtioneuvosto ottaa käyttöön poikkeusolot Suomessa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan koronaviruksen tilannekuva on muuttunut on viikonlopun aikana muuttunut.

Valtioneuvosto on tänään istunnossaan yhdessä tasavallan presidentin kanssa todennut poikkeusolot. Marin ottaa valmiuslain käyttöön Suomessa.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan epidemia on keskittynyt Eurooppaan. STM:n tilannearvio on, epidemia leviää aiempaa nopeammin. Pitää kaikin keinoin tasata tautihuippua, jotta terveydenhuolto kestää kuormituksen.

Päiväkodit pysyvät auki, mutta vanhemmat jotka voivat pitää lapset kotona, tekevät niin. Koulut menevät kiinni, mutta kriittisissä tehtävissä toimivien vanhempien lapsille järjestetään opetus. Etäopetusta käytetään laajasti.

– Suomi varautuu kaikissa toimissa siihen, että ikäihmiset pysyisivät suojassa ja muu väestö ottaa koronaviruksen väestöpohjalta vastaan, sanoo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Maanantaina hallitus kokoontui neuvotteluun ja ylimääräiseen valtioneuvoston istuntoon koronavirustilanteen vuoksi kello 12 alkaen.

Hallitus kertoo koronaviruksen aiheuttamista toimenpiteistä kello 16 alkaen.

Paikalla hallituksesta ovat pääministeri Sanna Marin (sd.), valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.), sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ja opetusministeri Li Andersson (vas.). Lisäksi mukana ovat kansliapäällikkö Kirsi Varhila (STM), kansliapäällikkö Anita Lehikoinen (OKM) sekä THL:n johtaja Mika Salminen.