Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeri Marin: Koulut vielä tiistaina auki – Suomessa ei tavoitella virukselle laumasuojaa

”Kyllä voi käydä ulkoiluttamassa koiraa, puolison kanssa kävelyllä ja kaupassa ja apteekissa. Sen sijaan turhaa oleilua toisten seurassa olisi syytä välttää”, pääministeri neuvoi.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomessa ei tavoitella koronavirukselle laumasuojaa, jollaisesta Britanniassa on puhuttu.

– Tulemme epidemiassa jälkijunassa, mutta olemme tehneet päätöksiä koko ajan. Tilannearvion perusteella olemme nyt siirtyneet kovempiin toimiin.

Marinin mukaan jokainen joutuu sietämään epävarmuutta, kun halutaan suojata kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.

– Me selviämme yhdessä ja Suomi kyllä pärjää, Marin vakuutti.

Hänestä olisi ollut kohtuutonta sulkea koulut heti tiistaista lähtien. Yhden päivän siirtymäaika tarvitaan, jotta ihmiset voivat sopeutua tilanteeseen. Vanhemmat voivat kuitenkin ottaa halutessaan lapset pois koulusta jo tiistaista lähtien.

– Yksin koulujen sulkeminen ei kuitenkaan saa tautihuippua taittumaan.

Opettajat joutuvat uudessa tilanteessa pohtimaan, kuinka opetus järjestetään koulujen ollessa suljettuna huhtikuun puoliväliin.

Tautihuippua tasataan

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan tilannekuva on muuttunut ja epidemia leviää Suomessa aiempaa nopeammin.

– Nyt kun tartuntojen määrä on noussut, halutaan tasata tautihuippuja. Epidemian kestosta tulee pitempi. Tarkoituksena on, että terveydenhuollon kantokyvyllä pystytään vastaamaan epidemiaan.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan erityisesti riskiryhmien osalta jokainen voi vaikuttaa siihen, kuinka heitä voi suojata.

– Tautiketjujen jäljittämistä on jatkettava, missä se vielä on mahdollista.

– Koko yhteiskunta vähentää kontakteja, jotta ikä-ihmiset saisivat turvaa. Siksi suuret kokoontumiset eivät ole mahdollisia, mikä on raskas operaatio kaikille suomalaisille. Eikä auta, että samat lapset, jotka päivällä ovat kotona, olisivat illalla kaupungilla.

– Tautiketjujen jäljittämistä on jatkettava, missä se vielä on mahdollista.

Marinin mukaan kyllä voi käydä ulkoiluttamassa koiraa, puolison kanssa kävelyllä ja kaupassa ja apteekissa. Sen sijaan turhaa oleilua toisten seurassa olisi syytä välttää.

Juttua päivitetty 16.3. kello 19.39. Korjattu Kirun sitaattia: Eikä auta, että samat lapset, jotka päivällä ovat kotona, olisivat illalla kaupungilla. (Oli aiemmin mainittu kahteen kertaan sana kaupungilla)