Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinassa ei viranomaisten mukaan yhtään uutta kotimaista koronavirustartuntaa, ulkomailta tulleet tartunnat kasvussa

Kiinassa ei ole todettu yhtäkään uutta maan sisällä levinnyttä koronavirustartuntaa, kertovat maan viranomaiset. Näin on ensimmäistä kertaa sitten tammikuun, jolloin maa alkoi raportoida tartuntamääriä.

Kiinassa kuitenkin kerrottiin 34 uudesta ulkomailta tulleesta tartunnasta. Kyseessä on suurin kasvu kahteen viikkoon. Maassa ollaankin huolissaan koronaviruksen toisesta aallosta.

Wuhanissa, josta koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään, ei tietojen mukaan ollut yhtään uutta tartuntaa. Kaupungin 11 miljoonaa asukasta ja lisäksi muut maakunnan yli 40 miljoonaa asukasta ovat olleet eristyksissä tammikuun lopusta.

Guardian kirjoittaa, että maakunnan eristys saattaa olla tulossa päätökseensä. Sen mukaan Kiinan valtion tukema China Daily kertoo, että jos alueella ei todeta uusia tartuntoja 14 päivään, eristys saattaa päättyä. Lehden mukaan rajoitustoimia kuitenkin tarvittaisiin, jotta voitaisiin estää viruksen uudelleen leviäminen.

Maakunnasta raportoitiin kahdeksasta uudesta kuolemasta. Nyt koko Kiinassa on koronaviruksen seurauksena kuollut 3  245 ihmistä.

Koko maassa lähes 81  000 ihmistä sairastui. Nyt enää hieman yli 7  200 on sairaana.

Poikkeustila päättyy Hokkaidossa

Japanissa Hokkaidon saari on kumonnut viime kuun lopussa julistetun poikkeustilan.

–  Kumoamme suunnitellusti poikkeustilan maaliskuun 19. päivä, Hokkaidon kuvernööri Naomichi Suzuki sanoi.

Hänen mukaansa näyttää siltä, että koronaviruksen leviäminen on laantumassa.

Saarella todettiin yi 150 tartuntaa ja koronaviruksen seurauksena siellä kuoli kuusi ihmistä. Koko Japanissa on todettu yli 900 tartuntaa.