Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalifornialaiset määrättiin pysymään kodeissaan, Haitissa julistettiin poikkeustila kahden koronavirustartunnan jälkeen

Poikkeustoimet koronaviruksen leviämistä vastaan ovat jatkuneet ympäri maailmaa.

Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltio on määrännyt asukkaat pysymään kodeissaan. Pandemian aikana kodeista voi poistua vain, jos se on välttämätöntä, kirjoittaa Guardian. Osavaltiossa asuu 40 miljoonaa ihmistä.

Osavaltiossa on yli 900 koronavirustartuntaa ja 19 ihmistä on kuollut viruksen seurauksena. Maan osavaltioista tartuntamäärissä sitä edellä ovat New York ja Washington. Koko Yhdysvalloissa on jo yli 13  000 tartuntaa.

Haitin todetut tartunnat Euroopasta

Haitissa on julistettu poikkeustila, ja maa sulkee rajansa torstain ja perjantain välisenä yönä paikallista aikaa, kertoo muun muassa Guardian.

Karibialla sijaitseva valtio sulkee koulut, yliopistot ja teollisuuspuistoja sekä asettaa iltakahdeksalta alkavan aamuviiteen kestävän ulkonaliikkumiskiellon.

Maassa on todettu kaksi koronavirustartuntaa. CNN:n mukaan yksi sairastuneista on belgialainen mies, joka johtaa paikallista orpokotia. Toinen tartunnan saaneista on Ranskan kansalainen.

Maa on jo aikaisemmin keskeyttänyt lennot Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Kanadasta. Rajoituksia on otettu aikaisemmin käyttöön myös Dominikaanisen tasavallan vastaisella rajalla.

Haiti on yksi läntisen pallonpuoliskon köyhimmistä maista.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Brasiliassa suljetaan rantoja

Brasilia ilmoitti torstaina paikallista aikaa sulkevansa lähes kaikki rajansa. Brasiliassa on Johns Hopkins -yliopiston tilastojen mukaan sairastunut 621 ihmistä. Sairastuneiden joukossa on myös ihmisiä maan presidentti Jair Bolsonaron lähipiiristä.

Samalla Rio de Janeiron osavaltio ilmoitti estävänsä ihmisten pääsyn rannoilleen lauantaista alkaen. Osavaltion kuvernööri Wilson Witzel ilmoitti myös, että liikenneyhteydet muihin maan osavaltioihin keskeytettäisiin. Asiasta pitää päättää vielä liittovaltiotasolla.

Argentiinassa ilmoitettiin ”ennaltaehkäisevästä ja pakollisesta” eristyksestä, joka kestää maaliskuun loppuun. Maassa on todettu lähes 130 koronavirustartuntaa.

Chilessä taas siirrettiin kansanäänestystä perustuslaista.

Espanjassa hotelleja sairaalakäyttöön

Espanja on määrännyt kaikki hotellit suljettavaksi taistelussa koronaviruksen leviämistä vastaan.

Valtion tiedotteen mukaan hotellit ja kaikki samankaltainen majoitustoiminta keskeytetään sen kansallisilla alueilla.

Espanjassa on kuollut yli 800 ihmistä koronaviruksen seurauksena. Lähes 18  000:n on todettu sairastuneen.

Espanjassa koronaviruksesta on kärsinyt pahiten Madridin alue, jossa osa sairaaloista on ollut erittäin kovilla potilaiden hoidossa.

Kaupungissa hotelleja on varusteltu sairaalakäyttöön.

Irlannissa 30 000 ihmistä ilmoittautui terveydenhuollon apujoukkoihin koronavirustartuntojen lisääntyessä

Irlannissa yli 30  000 ihmistä on valmiina auttamaan taistelussa koronavirusta vastaan, kertovat maan terveysviranomaiset. Maan hallitus pyysi aikaisemmin päteviä ammattilaisia ja vapaaehtoisia pestautumaan terveydenhuollon työvoimaan.

Viranomaiset kertoivat tiistaina etsivänsä apujoukkoja. Apua etsittiin niin sairaaloihin kuin ambulansseihin.

Irlannissa on todettu yli 550 koronanvirustartuntaa. Maan pääministeri Leo Varadkar on arvioinut, että tartuntoja saattaa olla maaliskuun loppuun mennessä 15  000.

Turkissa aiotaan tehdä koronavirustestejä Etelä-Korean tahtiin

Turkissa aiotaan testata jopa 15  000 ihmistä päivässä koronaviruksen takia, maan terveysministeri kertoi torstaina.

Laajoista koronavirustestauksista kiitosta saanut Etelä-Korea testasi vuorokaudessa 12  000–15  000 ihmistä, kertoo muun muassa Time-lehti. Tartuntojen toteamisella on voitu rajoittaa viruksen leviämistä.

Turkissa todettiin ainoastaan torstaina lähes 170 uutta tartuntaa. Sairastuneita on nyt yli 350.

Kiinalaisviranomaiset raportoivat aikaisin perjantaiaamuna, että maassa ei ole jälleen todettu yhtäkään uutta kotimaista koronavirustartuntaa. Myöskin eilen maassa kerrottiin, että uusia tartuntoja ei olisi lainkaan. Sen sijaan huolta ovat herättäneet ulkomailta tulevat tartunnat.

Koronaviruksen on kerrottu lähdetty leviämään Kiinan miljoonakaupunki Wuhanista.