Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa jo yli 500 koronavirustartuntaa – näin virus leviää maailmalla

Maailmanlaajuisesti koronavirustartunnan on saanut yli 270 000 ihmistä. Itävallassa julkinen liikenne on vähentynyt 90 prosenttia. Tiroli on laitettu tiukkaan karanteeniin koronaviruksen takia ja osavaltioon pääsee vain poikkeustapauksessa.

Suomessa on todettu lauantaihin mennessä 521 laboratoriovarmennettua koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneista on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 61 prosenttia miehiä ja 39 prosenttia naisia.

Tartunnan saaneiden määrä on todennäköisesti huomattavasti suurempi, koska Suomessa testataan tällä hetkellä ainoastaan vakavia oireita saaneita ja riskiryhmiin sekä terveydenhuoltohenkilökuntaan kuuluvia.

Suomessa on tutkittu lauantaihin mennessä lähes 7300 näytteenottokriteerit täyttävää näytettä.

Pohjoismaissa on todettu yli 4 800 koronavirustartuntaa ja koko Euroopassa yli 100 000.

Italiassa ulkopelit kielletään ja puistot suljetaan

Iranin presidentti Hassan Ruhani kertoi lauantaina, että koronaviruksen leviämisen takia määrätyt sosiaalisen kanssakäymisen rajoitukset kestävät kahdesta kolmeen viikkoa. Ruhani uskoo, että tässä ajassa koronakriisi helpottuu maassa.

Hän sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että Iranin ”on tehtävä kaikkensa, jotta maa saa palautettua taloudellisen tuotannon normaaliksi”. Hän myös syytti ”vastavallankumouksellisia” juonesta, jolla maan teollinen tuotanto tyrehdytetään.

Iran on yksi koronaviruksesta pahiten kärsivistä maista. Viimeisen vuorokauden aikana Iranissa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä on noussut yli sadalla 1 556:een. Iranin terveysministeriön mukaan maassa on todettu yli 20 000 koronavirustartuntaa.

Italiassa koronaviruksen vastaisia toimia on tiukennettu. Reutersin näkemän toimintaohjeen mukaan lauantaina maan puistot ja julkiset puutarhat suljetaan ja ihmisten sallitaan kuntoilla ainoastaan kotinsa läheisyydessä.

Myös ulkopelit ja muu ulkona tehtävät vapaa-ajanaktiviteetit kielletään.

– Meidän on tehtävä vielä enemmän, jotta tarttuvan taudin eteneminen saadaan hillittyä, Italian terveysministeri Roberto Speranza sanoi tiedotteessa.

Perjantaina raportoitiin, että kuolleiden määrä on noussut Italiassa vuorokauden aikana 627 ihmisellä. Perjantai-iltaan mennessä maassa on todettu yli 47 000 varmistettua koronavirustartuntaa.

Italia ohitti tällä viikolla Kiinan koronaviruksen aiheuttaman tautiin kuolleiden määrässä.

Tirol tiukassa karanteenissa

Koronaviruksen vastaiset toimet ovat vähentäneet merkittävästi liikennettä Itävallassa. Maan julkinen liikenne on vähentynyt 90 prosentilla ja yksityisautoilu 45 prosentilla, kertoo maan terveysministeri Rudolf Anschober torstaina.

Itävalta on sulkenut Saksan, Italian ja Sveitsin vastaiset rajansa.

Pahasti koronaviruksesta kärsivä Tirolin osavaltio on lähes täydellisesti suljettu. Osavaltion matkailun verkkosivuilla kerrotaan, että Tirolin kaikki 279 kuntaa ovat tiukassa karanteenissa, ja asukkaat saavat poistua asuinkunnistaan ainoastaan töihin ja välttämättömistä syistä.

Tirol on suosittu laskettelukohde. Sen kaikki laskettelukeskukset, ravintolat ja hotellit pidetään suljettuina vähintään 13. huhtikuuta asti. Osavaltioon päästetään ihmisiä vain erityisellä perusteella.

Lauantaihin mennessä 720 ihmistä on saanut Tirolissa virallisten tilastojen mukaan koronavirustartunnan. Myös jotkut suomalaiset matkailijat ovat saaneet koronavirustartunnan Tirolin laskettelukeskuksista.

Kiinassa pelätään viruksen toista aaltoa

Lauantai oli Kiinassa kolmas päivä peräkkäin, kun maassa ei todettu yhtään uutta sisäistä koronavirustartuntaa. Kiinan terveysviranomaiset raportoivat lauantaina, että kaikki 41 uutta vahvistettua tartuntatapausta olivat ulkomailta tulleilla.

Kiinassa on saatu koronaviruksen leviäminen hallintaan, mutta nyt maassa pelätään viruksen toista aaltoa, kun virustartuntoja on havaittu maahan palaavilla ihmisillä. Tällä hetkellä Kiinaan palaa paljon opiskelijoita, koska yliopistot sulkevat kampuksiaan Yhdysvalloissa ja Euroopassa koronaviruksen leviämisen takia.

Lähiaikoina Kiina on raportoinut 269 tapauksesta, jossa koronavirus todettu maahan palanneelta ihmiseltä.

Maailmanlaajuisesti vahvistettuja koronavirustartuntoja on todettu yli 270 000. Perjantaihin mennessä 168 maata on raportoinut tartunnoista.