Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa kielsi yli kahden hengen kokoontumiset – Angela Merkel karanteeniin

Saksa kielsi sunnuntaina yli kahden ihmisen kokoontumiset koronavirusepidemian vuoksi. Ainakin seuraavan kahden viikon aikana julkisilla paikoilla ei saa olla useamman kuin kahden ihmisen ryhmissä, jos ei olla samaa perhettä tai kokoontuminen tapahtuu työn takia.

Ravintolat saavat vain myydä ruokaa mukaan. Kampaamot sekä hierontalaitokset ja tatuointiliikkeet joutuvat sulkemaan ovensa.

Sunnuntaina kerrottiin myös, että Saksan liittokansleri Angela Merkel joutuu karanteeniin. Hän oli otattanut perjantaina rokotuksen pneumokokkia vastaan. Lääkärillä, joka oli antanut rokotuksen, todettiin myöhemmin koronavirustartunta.

Merkel, 65, jatkaa työtään kotoaan. Häneltä testataan tartuntaa useamman kerran seuraavina päivinä.

Päivässä kuolleiden määrä laski hieman Italiassa

Italiassa odotettiin sunnuntaina hermostuneena tuoreimpia lukuja koronavirusepidemiasta. Tähän asti koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä on kasvanut jopa lähes 20 prosenttia päivässä.

Illansuussa kerrottiin, että tautiin oli menehtynyt edellisen vuorokauden aikana 651 ihmistä. Luku oli vähemmän kuin lauantaina, jolloin kerrottiin jopa 793 ihmisen kuolleen. Covid-19-tautiin kuoli tuolloin ihminen Italiassa kahden minuutin välein. Yhteensä maassa on kuollut 5 476 ihmistä.

Tällä viikolla Italiasta tuli maa, jossa on menehtynyt eniten ihmisiä koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Koronavirusepidemia alkoi Kiinassa viime vuoden lopussa.

Tartunnan on saanut Italiassa 59 138 ihmistä. Heistä yli 7 000 on parantunut täysin.

Sunnuntaina koko Italiassa kiristettiin koronaviruksen vastaista toimia. Nyt matkustaminen maan sisällä on kielletty.

Sisä- ja terveysministeriöt kehottivat ihmisiä pysymään siellä, missä he ovat, jollei kiireiset liike- tai terveyssyyt vaadi liikkumaan kaupungista tai alueelta toiseen.