Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus siirtää rikollisjengi United Brotherhoodin lakkauttamisasian oikeuskäsittelyä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on päättänyt koronavirustilanteen johdosta siirtää 17. huhtikuuta pidettäväksi sovitun rikollisjärjestö United Brotherhoodin (UB) lakkauttamista koskevan jatketun valmisteluistunnon.

Käräjäoikeus kertoi asiasta perjantaina.

Käräjäoikeuden mukaan asianosaiset ovat olleet samaa mieltä siitä, että asian käsittelyä tulee siirtää.

Käräjäoikeus sopii yhteistyössä asianosaisten kanssa uuden valmisteluistunnon ajankohdan, josta tiedotetaan erikseen.

Tammikuussa annettu määräys Suomen vaarallisimpana pidetyn rikollisjärjestön UB:n väliaikaisesta toimintakiellosta on edelleen voimassa.

Toimintakiellon haussa perusteena olivat muun muassa rikollisryhmän sotilaallinen järjestäytyminen ja jykevä aseistautuminen.

Ainutlaatuinen tapaus

Syyttäjä ja Poliisihallitus kertoivat viime syyskuussa nostaneensa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa yhteisen kanteen UB:n lakkauttamiseksi. Vastaavanlaista kannetta ei ole aiemmin Suomessa nostettu.

UB on vastustanut lakkauttamista ja väliaikaista toimintakieltoa. UB:n puolustus vetoaa muun muassa siihen, että jengi on jo lopettanut itse toimintansa.

Poliisilla oli vuosina 2018–2019 laaja operaatio, joka kohdistui UB-jengiin. Esitutkinnoissa UB:n jäseniä epäillään törkeistä huumausainerikoksista, väkivaltarikoksista ja talousrikoksista.

United Brotherhood perustettiin vuonna 2010, kun järjestäytyneiksi rikollisryhmiksi katsotut Rogues Gallery, Natural Born Killers ja M.O.R.E eli Me Olemme Rikollisten Eliittiä yhdistyivät.