Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus kumosi Uudenmaan eristyksen – Poliisi aloitti historiallisten koronaviruksen leviämisen hillitsemistä varten pystytettyjen tiesulkujen purkamisen

Poliisi ryhtyi poistamaan tiesulkuja Uudenmaan rajoilta välittömästi, kun hallitus kertoi kumonneensa eristyksen. Valtatie 3:n kohdalla Uudenmaan rajalla odotti pitkä autoletka liikkumisen vapautumista.

Suomen hallitus kumosi Uuttamaata koskevan liikkumisrajoituksen ja poliisi alkoi purkaa tiesulkuja maakunnan rajoilta välittömästi.

Reilut kaksi viikkoa kestäneen Uudenmaan eristyksen aikana poliisi kertoo tarkastaneensa yli 530 000 ajoneuvoa.

Poliisi on käännyttänyt eristyksen aikana yli 4 300 henkilöä. Sakkoja poliisi on antanut sulkupaikoilla 115 ja huomautuksia 154 kappaletta.

Hallitus kertoi keskiviikkoaamuna, että se on päättänyt kumota Uudenmaan liikkumisrajoituksen välittömästi. Hallitus käsittelee asiaa tänään keskiviikkona kello 13 alkavassa yleisistunnossaan.

– Poliisin näkökulmasta ihmiset ovat noudattaneet Uudenmaan maakuntarajoja koskevaa liikkumisrajoitusta pääsääntöisesti hyvin. Siitä kiitos jokaiselle rajoituksia noudattaneelle. Takaisin palaamaan joutuneita ja erityisesti vakavampia piittaamattomuuksia, joista on annettu sakkoja, on ollut kokonaisliikennemäärään nähden vähän, sanoi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen tiedotteessa keskiviikkoaamuna.

Poliisi oli valmistautunut kommentoimaan rajoitusten purkamista valtioneuvoston päätöksen jälkeen, kun Uudenmaan eristys on kumottu.

Helsingin poliisilaitos, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja Itä-Uudenmaan poliisilaitos järjestävät tiedotustilaisuuden asiasta noin kello 13.30.

Paikalla on muun muassa Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapio.

Uudenmaan maakunnan rajat suljettiin 28. maalikuuta. Uudenmaan eristämistä muusta Suomesta edelsi historiallinen tapahtuma, jossa hallitus julisti Suomeen poikkeusolot koronaviruspandemian seurauksena.

Tuolloin Uudellamaalla koronatartunnat lisääntyivät selkeästi nopeammin kuin muualla maassa. Nyt tilanne on hallituksen mukaan tasoittunut niin, ettei Uudenmaan eristämiselle ole enää perusteita.

Poliisi valvoi liikkumisrajoituksia useiden poliisilaitosten voimin. Virka-apua poliisi sai raja-vartiolaitokselta ja puolustusvoimilta.