Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talouselämä: Pääministeri Marinin puolison asemaa ja koronatukia on yritetty hyödyntää asiakashankinnassa tamperelaisyhtiössä

Marinin puoliso Markus Räikkönen työskentelee viestintäjohtajana MarkkinointiAkatemia MAK Oy:ssa. Yhtiön liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella noin 6,8 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 761 600 euroa. Yritys on saanut koronatukea 45 000 euroa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) avopuolison Markus Räikkösen työpaikassa MarkkinointiAkatemiassa on yritetty hankkia uusasiakkaita lupaamalla apua koronatukien hankinnassa yrityksille. Markkinoinnissa on korostettu Räikkösen roolia pääministerin puolisona. Asiasta kertoo verkkosivuillaan Talouselämä.

Marin kertoi aiemmin Twitterissä hänen puolisonsa Markus Räikkösen työnantajan saamasta yritystuesta.

– Tamperelainen yritys, jossa mieheni on töissä on saanut avustusta Business Finlandilta noin 45 000 euroa. Hänellä ei ole omistusta yrityksestä vaan hän on yrityksen työntekijä. Olen saanut tietää asiasta tänään ja haluan kertoa siitä avoimesti, Marin kirjoitti.

Hänen mukaansa yritys on auttanut maksutta muita yrityksiä hakemusten teossa Business Finlandille.

– He ovat myös auttaneet maksutta ja ilman ehtoja muita yrityksiä hakemusten teossa Business Finlandille ja Ely-keskuksille. Kaikilla yrittäjillä ei ole osaamista tai kokemusta hakemusten teosta ja siksi apua on tarjottu. Yritys kertoo asiasta mielellään lisää, Marin twiittasi.

Lännen Media ei ole tavoittanut Markus Räikköstä tai MarkkinointiAkatemian toimitusjohtajaa Mikko Pulkkilaa kommentoimaan asiaa. Pääministeri Marinin Helsingin Sanomille antaman lausunnon mukaan asia selvitetään perinpohjaisesti.

Markus Räikkönen työskentelee viestintäjohtajana MarkkinointiAkatemia MAK Oy:ssa. Yhtiön liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella noin 6,8 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 761 600 euroa. Vuonna 2018 päättyneellä tilikaudella yrityksen liikevaihto oli hieman yli kuusi miljoonaa euroa ja tilikauden voitto yli 1,7 miljoonaa euroa.

Business Finlandin koronatilanteen vuoksi jakamat tuet ja niiden jakoperusteet ovat olleet viime päivinä laajalti esillä julkisuudessa. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi Twitterissä aiemmin, että työ- ja elinkeinoministeriön sisäinen tarkastus käynnistää Business Finlandin myöntämän yritysrahoituksen tarkastamisen. Ministerin mukaan Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV tulee tarkastamaan tätä kokonaisuutta.