Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi Norjan rikkaimmista miehistä pidätettiin epäiltynä vaimonsa murhasta

Anne-Elisabeth Hagen katosi puolitoista vuotta sitten, aviomies löysi kadonneen jäljiltä ”kiristyskirjeen”.

Norjassa puolitoista vuotta sitten kadonneen miljardöörirouva Anne-Elisabeth Hagenin aviomies pidätettiin tiistaiaamuna tämän ollessa lähdössä töihin, kertoivat norjalainen Aftenposten-lehti ja Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Tom Hagenia epäillään vaimonsa murhasta.

– Epäilyt Tom Hagenia kohtaan ovat asteittain vahvistuneet tutkinnan edetessä, sanoi tutkinnan johtaja, poliisitarkastaja Tommy Brøske tiedotustilaisuudessa SVT:n mukaan.

Anne-Elisabeth Hagen katosi kodistaan Oslon lähistöltä 31. lokakuuta 2018. Hänen miehensä löysi kotoa kiristyskirjeen, ja tapausta alettiin tutkia kidnappauksena. Kahdeksan kuukauden päästä tapaus vaihtui murhatutkinnaksi.

Tom Hagenin, 70, saama kiristyskirje alkoi vaikuttaa tekaistulta eivätkä tämän vaimon väitetyt kidnappaajat antaneet kuulua itsestään.

Poliisia johdettiin tahallisesti harhaan

– Poliisilla on se käsitys, että uhria ei ole viety koskaan pois, eikä todellista vastapuolta tai neuvottelutarjousta ole ollut. Poliisin mukaan jutussa on merkkejä tahallisesta harhaan johtamisesta, Brøske sanoi Aftenpostenin mukaan.

– Jälkikäteen on tullut ilmi uusia hypoteeseja, jotka suuntasivat poliisin epäilyt yhä vahvemmin Tom Hageniin.

Poliisi on toistaiseksi hiljaa motiivista ja todisteista. Kaikki johti kuitenkin siihen, että Tom Hagen, joka on yksi Norjan rikkaimmista ihmisistä, pidätettiin aamulla.

Poliisijuristi Åse Kjustad Eriksson sanoi, että poliisille on syntynyt tutkimuksen edetessä käsitys mahdollisesta motiivista.

– Käynnissä olevien tutkimusten takia emme voi vielä tarkemmin kertoa, millaisesta motiivista on kenties kyse, hän sanoi.

Hagenia epäillään murhasta tai avunannosta murhaan. Poliisi ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että muitakin pidätyksiä tehdään.

Anne-Elisabeth Hagenin ruumista ei ole vielä löydetty. Viime talvena tehtiin sukelluksia parin kodin läheiseen järveen, mutta mitään ei ilmeisesti löydetty.