Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusta alkaa etsiä uutta ministeriä Kulmunin tilalle – Palaako Mika Lintilä aiempaan tehtäväänsä?

Puheen harjoittelu puoluekokoukseen oli Kulmunin viimeinen virhe.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin paikalta käynnisti välittömästi spekulaatiot seuraajasta rahaministeriksi. Kulmuni kertoi erostaan tiedotustilaisuudessa perjantaina. Keskusta kertoi valitsevansa uuden ministerin mahdollisimman pian.

Puheenjohtajana jatkava Kulmuni aloitti elinkeinoministerinä, mutta siirtyi valtiovarainministeriksi viime vuoden lopulla.

Kulmuni sanoi katuvansa sitä, että hän koulutuksen puheharjoituksissa harjoitteli esimerkkinä puoluekokouksen puhetta.

– Sitä ei olisi pitänyt tehdä. Tehdyt harjoitukset ovat olleet hankintasopimuksen mukaisia, mutta jälkiviisaana ymmärrän, että maailman kaikista puheista tuota ei olisi pitänyt käyttää.

Hän sanoo, ettei kiinnittänyt siinä hetkessä asiaan huomiota lainkaan.

– Se on kuitenkin asia, jolla voi nähdä olevan liityntöjä toimintaani puoluejohdossa.

Kulmuni jatkoi, että yhteiskunnallisissa tehtävissä täytyy kantaa yhteiskunnallista kokonaisvastuuta.

– On kannettava poliittinen vastuu, vaikka en ole tiennyt kaikista kokonaisuuteen liittyvistä hankinnoista, en ole niitä tilannut tai hankkinut.

Hän kertoi, että koulutuksen loppusumma selvisi hänellekin vasta tällä viikolla.

– Poliitikon tehtävä on kantaa vastuu, ja siksi en jatka valtioneuvoston jäsenenä.

Keskustajohdolle viikonloppu onkin kiireinen, sillä uusi ministeri pitää saada nopeasti nimettyä.

Voi hyvin käydä niin, että valtiovarainministeriksi palaa elinkeinoministeriksi jo kertaalleen rahaministeriöstä siirtynyt Mika Lintilä.

Annika Saarikko palaa vanhempainvapaalta hallitukseen loppukesällä tiede- ja kulttuuriministeriksi, jonka salkkua kantaa nyt Hanna Kosonen.

Hänen oli määrä jäädä sivuun. Nähdäänkö nyt, että Kosonen jatkaakin hallituksessa ja keskusta tekee suurempaa salkkukierrätystä?

Uudeksi nimeksi listalle voi nousta myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen. Myös kansanedustaja Mikko Savolan nimi pyöri jo aiemmin spekulaatioissa.