Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpille myrkytetyn kirjeen lähettämisestä epäilty nainen pidätettiin – Risiinillä myrkytetty paketti ei päätynyt presidentille asti

Risiini on voimakas myrkky, johon ei ole vastalääkettä, ja jota tuotetaan papumaisista risiinikasvin kasvustoista.

Myrkkykirjeen lähettämisestä epäilty nainen pidätettiin Yhdysvalloissa, kun hän saapui maahan Kanadasta. Asetta kantanut nainen pysäytettiin New Yorkin osavaltion rajalla.

Naista epäillään risiinillä myrkytetyn kirjeen lähettämisestä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille. Tv-kanava CNN:n mukaan myrkytetty kirje saapui Valkoiseen taloon edellisviikolla.

Se lähetettiin CNN:lle puhuneen kanadalaisen viranomaislähteen mukaan Kanadan Quebecistä.

Myrkkykirje huomattiin ennen presidentille tai hänen esikunnalleen toimittamista. Kaikki Valkoiseen taloon saapuva posti tarkastetaan vastaavien yritysten varalta.

Viranomaiset epäilevät, että sama lähettäjä on postittanut myrkytettyjä kirjeitä myös Texasin osavaltiossa sijaitseviin osoitteisiin.

Yhdysvaltalaissyyttäjien odotetaan nostavan äkkiä syytteet naista vastaan.

Tappava myrkky

Risiini on erittäin myrkyllinen aine, jota saadaan risiinikasvin papumaisista kasvustoista.

Valkoiseen taloon lähetetty myrkky todettiin kahdessa erillisessä testissä risiiniksi.

Vain 500 mikrogrammaa eli noin nuppineulan pään kokoinen määrä hienoksi jauhettua risiiniä voi riittää tappamaan aikuisen. Aineeseen ei ole vastamyrkkyä.

Risiinillä on yritetty aiemmin myrkyttää esimerkiksi Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama, jolle ainetta yritettiin lähettää niin ikään postitse.

Yhdysvalloissa on ollut useita kymmeniä yrityksiä myrkyttää viranomaisia, poliitikkoja ja siviilejä risiinillä.