Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leffa-arvio Trolls: Aikuisilta kielletty

Trolls: Maailmankiertue (USA, 2020). ★★ Ohjaus: Walt Dohrn. Suomenkieliset äänet: Kristiina Wheeler, Evelina. K-7, kesto: 91 min. Bio-Kaari.

Rokkitrollit haluavat valloittaa koko Trollimaailman, joten jää poptrollien Poppysta ja Risusta kiinni, mahtuuko maailmaan enää muuta musiikkia.

Vuoden 2016 jonkin asteiseksi hitiksikin nousseen keskinkertaisen animaation Trolls jatko-osa, Walt Dohrnin ohjaama Trolls: Maailmankiertue ei ole sen kummallisempi, kunhan nyt on mahdollisimman äänekäs, värikäs ja pikkuväelle riittävän tapahtumarikas ja hassu.

Trolls: Maailmankiertueen tyyppisille digianimaatioille parhain alusta olisi kotikatsomo, jossa ei sokerihumalan ja retinoita rasittavan värikkään kuvan synnyttämä hyperaktiivisuus on helpompaa saada kuriin kuin pimeässä elokuvateatterissa.

Opetus on toki sanomansa arvoinen: Maailmaan on mahduttava myös erilaisuutta ja että yhteiselo on parasta harmoniassa.

Mitään sen suurempia virheitä tai vikaa ei suoraan perheen pienimmille suunnatussa elokuvassa ole, mutta kaiken kohelluksen, metelöinnin ja epileptisen vaihdinpidon jälkeen se jää vain mitäänsanomattomaksi 90-minuuttiseksi kokoelmaksi hassuja hahmoja.

Aikuiskatsoja saanee muutaman hymyn verran helpotusta parista hassusta sutkautuksesta musiikkimaailman ilmiöiden yhteensopivuudesta, mutta muuten kokonaisuus aiheuttaa enemmän haukotuksia kuin innostusta.

Suomidubin takaa löytyvät roolinsa Poppyna ja Risuna toistavat Evelina ja Petrus Kähkönen sekä Kristiina Wheeler, Kasmir, Suvi Teräsniska, Jon-Jon Geitel ja Lukas Leon.

Pikkuväelle puolitoistatuntia musiikkia, iloa ja energiaa elokuvassa, joka pitäisi olla kielletty aikuisilta.