Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskassa uusi ennätys koronalukemissa – Englannissa ja Walesissa pubit suljettiin tuntia aiemmin

Pariisissa sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä yli tuplaantunut kolmessa viikossa.

Ranskan terveysviranomaiset kertoivat torstaina uudesta ennätyksestä uusien koronatartuntojen määrässä. Viimeisen vuorokauden aikana maassa oli todettu 16  096 uutta tartuntaa.

Pääkaupunki Pariisin sairaalatoiminnoista vastaavan AP-HP:n johtaja Francois Cremieux sanoi, että Pariisin sairaaloissa koronaviruspotilaiden määrä on kolmessa viikossa yli tuplaantunut 150:stä 330:een. Cremieux pelkää, että kuun lopussa potilaita on jo 600.

Ranskan hallitus päätti jo aiemmin tällä viikolla uusista rajoituksista baareissa ja ravintoloissa Ranskan suurimmissa kaupungeissa.

Ranskassa on varmistettu noin 500  000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on yli 31  500.

65 miljoonan asukkaan Ranskassa miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen on kuollut 483 ihmistä. Suomessa vastaava luku on 62.

Skotlanti seuraa Englantia ja Walesia

Britanniassa Englannissa ja Walesissa pubit suljettiin torstaina pääministeri Boris Johnsonin määräyksellä jo kello 22 eikä perinteiseen aikaan kello 23. Skotlanti seuraa Englantia ja Walesia pub-määräysten suhteen perjantaina.

Myös Britanniassa kerrottiin uudesta huippulukemasta päivittäisissä koronavirustapauksissa. Uusia tartuntoja oli torstaina varmistettu 6  634.

Yhteensä Britanniassa on koronaviruspandemian aikana havaittu hieman alle 420  000 tartuntaa ja siihen liittyviä kuolemia lähes 42  000.

68 Miljoonan asukkaan Britanniassa on miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen kuollut 616 ihmistä.