Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen epidemiatilanne saattaa heikentyä nopeasti – Viidennes uusista koronatartunnoista saatu työpaikoilla

Sosiaali- ja terveysministeriö ja THL varoittavat, että koronatartuntojen määrä on nyt niin suuri, että koko Suomen tilanne saattaa heikentyä hyvin nopeasti.

Uusien koronatautitapausten määrä on nousussa Suomessa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Tartuntojen määrä on niin suuri, että epidemiatilanne saattaa heikentyä nopeasti koko maassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomi ylittää tänään 20 000 todetun koronatapauksen rajan.

Viime viikon tartunnoista valtaosa todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella. Suomen kokonaistartunnoista ne muodostavat vajaa puolet.

HUSin alueella tapausmäärät ovat kasvaneet viikosta 43 lähtien noin sadalla tapauksella viikoittain. Viime viikolla HUSin alueella todettiin 986 tapausta.

Nopeat alueelliset vaihtelut ovat nykyisessä tilanteessa tavallisia.

Suomessa ilmaantuvuus on tällä hetkellä 54 sataatuhatta asukasta kohden.

Tällä hetkellä tartunnoista pystytään jäljittämään yli puolet, HUSin alueella 38 prosenttia.

Tartunnoista 55 prosenttia on jäljitetty koteihin ja 20 prosenttia työpaikoille.

Tartunnoista suurin osa on todettu nuoremmissa ikäluokissa ja työikäisillä aikuisilla. Myös vanhemmissa ikäluokissa tartunnat ovat lisääntyneet huolestuttavasti.

Myös sairaalahoitoa tarvitsevien osuus on kasvanut lokakuusta alkaen. keskiviikkona sairaalassa oli yhteensä 90 potilasta, joista 12 oli tehohoidossa.

Koronakuolemia on todettu Suomessa tähän mennessä 374.

Suomen testauskapasiteetti on nyt noin 26 000 näytettä päivässä. Viime viikolla analysoitiin päivittäin noin 6 000–16 000 näytettä, tuolloin positiivisten tapausten osuus kaikista testatuista oli noin 1,8 prosenttia.

Korjattu virhe 19.11. klo 11:51: Suomessa oli keskiviikkona sairaalahoidossa 90 potilasta, ei 9 kuten jutussa luki aikaisemmin.