Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus: Puolassa ja Venäjällä kuoli covid-19-tautiin enemmän ihmisiä kuin kertaakaan pandemian aikana

Yhdysvallat harkitsee matkustamisen sallimista Euroopasta.

Koronaviruskuolemat jatkoivat huolestuttavaa kasvuaan keskiviikkona Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Puolassa kuoli vuorokaudessa 674 ihmistä, mikä on enemmän kuin kertaakaan pandemian aikana tähän asti. Myös Venäjä raportoi ennätyksellisen suuren määrän kuolleita: 507 ihmistä vuorokaudessa.

Saksassa tautiin kuoli 410 ihmistä. Saksan liittokansleri Angela Merkel tapaa tänään keskiviikkona osavaltioiden johajia päättääkseen mahdollisista koronavirusrajoitusten höllentämisista joulun ja uuden vuoden ajaksi.

Maailmanlaajuisesti 59,8 miljoonaa ihmistä on saanut tiettävästi koronavirustartunnan. Covid-19-tautiin on tähän mennessä kuollut yli 1,4 miljoonaa ihmistä, joista noin joka neljäs oli eurooppalainen.

Uuden tutkimuksen mukaan viruksen jatkuva muuntuminen ei saa sitä leviämään tehokkaammin, tutkijat kertoivat keskiviikkona. Tutkijat havaitsivat SARS-CoV-2-viruksesta yli 12 700 mutaatiota.

Tutkimuksessa käytiin läpi 99 maasta yli 46 000 ihmiseltä talteenotettua viruksen rakennetta.

Singapore hävitti viruksen

Kaakkois-Aasiassa Singapore, jossa vielä huhtikuun lopussa todettiin yli tuhat uutta tartuntaa päivässä, on onnistunut lähes hävittämään viruksen.

Maassa ei ole todettu kahteen viikkoon uusia tartuntoja.

Tartunnat levisivät etenkin kiinalaisten, intialaisten ja bangladeshilaisten vierastyöntekijöiden ahtaissa asuntoloissa. Maahan saapuneet ihmiset, joilla on todettu tartunta, on viranomaisten mukaan eristetty välittömästi.

Yhdysvallat kehottaa juhlintaan kotona

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto harkitsee sallivansa jälleen Yhdysvaltoihin suuntautuvan matkustamisen. Maahantulorajoituset poistuisivat Euroopan maiden lisäksi Brasiliasta, kertoivat Yhdysvaltojen hallinnon ja ilmailualan lähteet Reutersille.

Presidentti Trump ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä asiassa eikä sen aikataulusta ole varmuutta.

Yhdysvaltojen terveysviranomaiset kehottivat kansalaisia pysymään kotonaan myös kansallisena juhlapyhänä, Kiitospäivänä, jota vietetään huomenna torstaina.

Juhlimisen pelätään pahentavan tilannetta sairaaloissa, jotka ponnistelevat äärirajoillaan. Yhdysvalloissa kuoli tautiin vuorokaudessa yli 2 000 ihmistä, enemmän kuin kertaakaan sitten toukokuun.