Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskit panevat kasvot koville – Forssalaiset kosmetologit antavat vinkkejä oikeaan ihonhoitoon

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 22.10. 2020. Puhtaus ja oikeat ihonhoitotuotteet auttavat, kun maski kuivattaa kasvojen ihoa ja aiheuttaa näppyjä.

Kasvomaskien käyttö on viime viikkoina yleistynyt myös Forssan seudulla. Samalla moni on huomannut, että maski panee kasvojen ihon koville.

Sen vahvistavat myös forssalaiset kosmetologit.

– Monella iho herkistyy maskin alla ja alkaa kuivua. Kasvoille saattaa tulla myös näppyjä, kosmetologi Anne Louhi Kauneushoitola Tuhkimosta kertoo.

Kauneuskeskus Marisan yrittäjä Sari Suominen toteaa, että ilmojen kylmetessä iho alkaa kuivua muutenkin, minkä päälle maski rasittaa ihoa entisestään.

Ihon saavat reagoimaan maskin alle kertyvät kosteus ja lämpö. Lisäksi maski voi aiheuttaa mekaanista rasitusta.

– Kun ihminen puhuu ja muuten liikuttaa päätään, voi maski hangata ja iho ärtyä. Pahimmillaan herkkäihoisilla iho voi jopa mennä rikki, Suominen sanoo.

Kannattaakin valita maski, joka istuu kasvoilla hyvin, jolloin se ei hankaa ihoa.

Maskeissa on eroa

Jos iho ärtyy maskista esimerkiksi sen materiaalin vuoksi, kannattaa kokeilla toisentyyppistä maskia. Pahimmillaan jokin maskissa oleva aine voi aiheuttaa jopa allergisen reaktion. Jos oireet ovat pahoja, suunnaksi tulee ottaa terveysasema.

Reaktiot erilaisiin maskeihin ja materiaaleihin ovat hyvin yksilöllisiä, minkä vuoksi kosmetologitkaan eivät voi yleisellä tasolla neuvoa, millaiset maskit ärsyttäisivät mahdollisimman vähän. Jokaisen ihmisen iho reagoi eri ärsykkeisiin eri tavalla.

– Jokainen varmasti huomaa itse, mikä toimii, Louhi sanoo.

Pidä iho puhtaana

Kauneushoitola Salonki Henrietan toimitusjohtaja Johanna Tähtinen painottaa, että nyt syksyn ja talven aikana on erityisen tärkeää muistaa ihon huolellinen puhdistaminen aamuin illoin.

Meikkiä ei kannata jättää yöksi. Ihonkin täytyy antaa levätä öisin.

Puhtaudesta tulee huolehtia myös maskin osalta. Kangasmaski täytyy pestä aina käytön jälkeen, kertakäyttöinen maski taas tulee vaihtaa tarpeeksi usein.

– Maski on paha bakteeripesäke, joten sen puhtaudesta kannattaa huolehtia, Tähtinen sanoo.

Mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle

Liian voimakkaita hoitotuotteita iholla on syytä välttää, kun iho on valmiiksi syksyn vuoksi stressitilassa. Rasvapitoisemmat tuotteet ja myös raskaat pakkelikerrokset tukkivat ihohuokosia.

– Rasvapitoisia tuotteita voi käyttää yötä vasten, Tähtinen neuvoo.

Myös ihonhoitotuotteiden kanssa tulee muistaa yksilöllisyys. Yleisesti ottaen tähän vuodenaikaan sopivat rauhoittavat ja kosteuttavat tuotteet.

– Ihonhoitotuotteet tulee aina valita oman ihotyypin mukaan. Kosmetologit auttavat oikeiden tuotteiden löytämisessä, Sari Suominen sanoo.

Ihonhoidossa auttavat myös kosmetologien tarjoamat palvelut, kuten puhdistavat tai kosteuttavat ja rauhoittavat hoidot. – Oikealla hoidolla voi oikeasti auttaa ihoa. Iho on meidän suojamme, ja se suojaa vain ehjänä, Tähtinen tiivistää. FL

Lue myös: Kauneushoitola Tuhkimon yrittäjä vaihtuu Mari Laaksovirrasta Sari Kortepohjaan – Luvassa uusia hoitoja ja asiakasiltoja (FL 27.8.2020)