Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän löydetty maanvyörystä kuolleena – toivo Norjassa hiipuu, mutta etsinnät jatkuvat läpi yön

Kuningaspari vieraili alueella sunnuntaina. Yksi etsijäkoirista loukkaantui lauantaina.

Norjassa maanvyöryalueelta löytyi sunnuntaina kolme kuollutta ihmistä, kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK. Etsinnät kohdistuivat kolmeen vielä sunnuntai-iltana kadoksissa olleeseen.

Aikaisemmin oli löytynyt neljä kuollutta. Maanvyöry suisti asuinalueen varhain keskiviikkoaamuna Etelä-Norjan Gjerdrumissa.

Toivo eloonjääneiden löytymisestä hiipuu, mutta poliisi sanoi sen olevan yhä mahdollista. Koirien kanssa tehtäviä etsintöjä oli määrä jatkaa sunnuntai-iltana ja läpi maanantain vastaisen yön.

– On vielä toivoa löytää selvinneitä, sanoi tutkinnanjohtaja Björn Christian Willersrud NRK:lle.

Etsijäkoirista on ollut alueella suuri apu, ja etsinnät ovat keskittyneet niiden merkitsemiin kohtiin. Yksi koirista loukkaantui lauantaina ja kuljetettiin saamaan hoitoa.

Sunnuntaina ensimmäinen löydetty kuollut löytyi samasta sortuneesta talosta kuin lauantai-illalla löydetty kuolonuhri.

”Vaikea löytää sanottavaa”

– On vaikea löytää sanottavaa, kun tapahtunut on niin hirvittävä, Norjan kuningas Harald sunnuntaina.

Hän ja kuningatar Sonja vierailivat katastrofialueella ja tapasivat evakuoituja asukkaita.

– Kuulimme järkyttäviä tarinoita, mutta he olivat onnellisia siitä, että ovat elossa. Samalla he olivat surullisia naapureidensa puolesta. Nämä kokemukset ovat pysäyttäviä, mutta olemme vahvoja ihmisiä, hän sanoi.

Maanvyöry pysäytti arjen Askin kylässä. Alueelta on evakuoitu noin tuhat ihmistä. Noin 30 kotia katosi Norjan historian tuhoisimmassa vyöryssä.

NRK:n mukaan alueen terveysasema, koulu ja kaksi päiväkotia ovat kiinni. Oppilaille järjestetään opetusta hotellissa, johon perheitä on evakuoitu.

Kunnan vesijohtovesi on keitettävä.

30 kotia katosi maanvyöryssä.

Juttua muokattu: Kuolleiden ja kadonneiden määrä päivitetty yhdellä uhrilla kello 20.50.