Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen kannatusmittaus: SDP suosituin puolue kuntavaalikyselyssä

Ylen uusimman kannatusmittauksen mukaan SDP olisi suurin puolue, jos kuntavaalit järjestettäisiin nyt. Kannatusmittauksen mukaan 20,3 prosenttia äänestäisi SDP:tä.

Toisena tulisi perussuomalaiset ja se saisi äänistä 18,8 prosenttia. Kolmantena on mittauksen mukaan kokoomus, joka taas saisi 18,3 prosentin kannatuksen.

Mittauksen mukaan perussuomalaisten kannatus laskee, jos sitä verrataan edelliseen eduskuntavaalikannatusta heijastelevaan mittaukseen.

Kokoomuksen kannatus taas nousee yli kahdella prosenttiyksiköllä.

Keskustan kannatus puolestaan nousee yli prosenttiyksiköllä verrattuna edelliseen mittaukseen, eikä se ole yllätys, koska keskusta on aina ollut vahva kuntavaalipuolue.

Ylen jutussa Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sanoo, että kannatusmittaukset ovat suuntaa-antavia, jos mietitään ensi kevään kuntavaalien tulosta.

Taloustutkimuksen 11. tammikuuta ja 2. helmikuuta välisenä aikana tehtyyn kyselyyn haastateltiin yhteensä 2  468 ihmistä, joista 1  605 ilmoitti puoluekantansa. Kyselyn virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tästä pääset Ylen artikkeliin.