Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanta-Hämeessä voi jatkossa järjestää 50 hengen ulkotilaisuuksia – Suuremmatkin ulkotapahtumat mahdollisia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto sallii 5. kesäkuuta alkaen 50 hengen ulkotapahtumien järjestämisen Kanta-Hämeessä. Ulkotilojen tulee olla rajatut. Kanta-Hämeen pandemiaryhmä esitti aiemmin aville, että sekä ulko- että sisätapahtumien kokoontumisrajoitukset pysyisivät ennallaan.

Suurempiakin tapahtumia voi kuitenkin järjestää, jos tilassa on käytettävissä korkeintaan 50 hengen katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavia alueita. Lohkojen välillä on oltava selkeä suojavyöhyke ja jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut kuten saniteettitilat ja henkilökunta.

Kaikissa ulkotapahtumissa tulee varmistaa mahdollisuus fyysisen kontaktin välttämiseen. Tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita. Tilassa on noudatettava hygieniavaatimuksia ja THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön laatimaa ohjeistusta.

Sisätiloissa järjestettävien tapahtumien henkilömäärä rajoitetaan yhä kymmeneen leviämisvaiheen ja epidemiatilanteen takia. Päätökset ovat voimassa 30. kesäkuuta asti.