Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi kuljettajaa ajoi ilman ajo-oikeutta Forssassa, eikä kummallakaan kyseessä ollut ensimmäinen kerta

Hämeen poliisilaitoksen alueella jäi kiinni yhdeksän rattijuoppoa, joista neljä oli törkeitä. Lisäksi neljä kuljettajaa ajoi huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

Poliisipartio tapasi lauantaina kaksi ajo-oikeudetonta henkilöä kuljettamassa autojaan Forssassa.

Ensin viisikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman ajo-oikeutta Teollisuuskadulla. Tämä oli hänen 12. kertansa vuoden sisällä.

Kolmekymppinen nainen taas kuljetti henkilöautoa seitsemännen kerran ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta iltapäivällä Forssan keskustassa.

Hinaaja ja hinattava humalassa

Hämeen poliisin kulunut vuorokausi oli tiedotteen mukaan kaiken kaikkiaan normaali viikonlopuksi, kun tehtäviä oli hieman yli 300. Koko poliisilaitoksen alueella jäi kiinni yhdeksän rattijuoppoa, joista neljä oli törkeitä. Lisäksi neljä kuljettajaa ajoi huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

Esimerkiksi Hämeenlinnassa poliisipartio havaitsi henkilöauton hinaavan toista henkilöautoa ojasta ylös, kun hinausköysi katkesi ja hinattava auto valui takaisin ojaan Hauhon kirkonkylällä sunnuntain vastaisena yönä kello yhden aikoihin.

Hinattavaa autoa kuljettanut kuusikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,80 mg/l. Mies käytettiin verikokeessa veren alkoholipitoisuuden määrittämieksi ajohetkellä. Hämeen poliisi epäilee, että kuljettaja on syyllistynyt törkeään rattijuopumukseen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Myös hinausta suorittavan henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Autoa kuljettanut keski-ikäinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin tuloksen 0,64 mg/l. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Törkeän rattijuopumuksen raja on 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Mopopoika ajoi poliisia karkuun ilman korttia tai kilpiä

Janakkalassa Tervakoskella nuori poika ajoi poliisipartiota karkuun kilvettömällä ja valottomalla mopolla.

Poika ajoi mopolla partiota vastaan, ja partio päätti tarkastaa kuljettajan kunnon. Mopon kuljettaja ei noudattanut hänelle annettua pysähtymismerkkiä, vaan jatkoi ajoaan. Mopoilija teki jossain vaiheessa U-käännöksen ja jatkoi ajoaan metsätielle. Poika kaatui mopoineen metsätien alamäessä. Hän ei loukkaantunut kaatuessaan.

Pojalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta mopon kuljettamiseen, joten hänen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeutta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. FL